Craciun de vis

Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare a anului, un moment in care visele se implinesc, oamenii se apropie, toate regretele sunt sterse cu buretele, toate insultele, jignirile si dezamagirile dispar purtate pe crengile incarcate ale bradului fagaduintei si al iertarii.


Cateva poze cu bradutul meu de Craciun 😀

Este un moment in care rudele incercate se reunesc. Spiritul sarbatorilor aduc copiii ratacitori in sanul familiei, nepoti, unchi plecati departe ajung alaturi de cei dragi, bunici ninsi de omatul vremii se intorc mai tineri si mai sprinteni, toti adunati pentru a-si umple sufletul cu lumina sfanta a Craciunului.
Craciunul s-a sarbatorit si se va sarbatori intotdeauna in familie alaturi de cei dragi. Nu vreau sa cred ca nici macar acum , cand trebuie sa te bucuri, sa fii fericit si sa ierti, te ascunzi si iti pleci capul in solicitudinea si lipsa de intelegere a unor oameni ce nu inteleg spiritul Craciunului si nu se lasa purtati de vraja magica care impodobeste inimile in albul imaculat si pur al unei zapezi sfinte.

Mirosul bucatelor atent selectionate pentru masa de Craciun iti lasa gura apa, un brad impodobit stangaci de o multitudine de minti fiecare mai priceputa ca cealalta troneaza tantos in sufragerie, copii zglobii cu obrajii inrositi alearga si gandesc strategii pentru a-l prinde in seara asta pe Mos Craciun in flagrant, colinde de tot soiul si clinchet de zurgalai invandeaza toate simturile si acompaniaza in ritmuri duioase mirosul pregnant de brad care iti alina sufletul.

Toate acestea te apropie de cei dragi, te fac mai bun si iti alunga grijile de pe frunte. Nu poti trai aceleasi sentimente alaturi de oameni care nu-ti inteleg simtirile, nu iti cunosc traditiile si nu reusesc sa aduca oricat s-ar chinui gustul bucatelor preparate cu atata grija de ani de zile de mama.

Craciunul este momentul minunilor si al implinirilor, doar o clipa printre atatea altele care nu merita pierduta si care trebuie traita in familie, cu dragoste si daruinta, cu inima usoara, priviri vesele si zambete sincere. Doar o data e Craciunul, un clinchet de clopotel ce-ti da puterea sa mergi mai departe si sa iubesti tot ce mai frumos in lume.

Nu pierdeti aceste momente unice petrecute aproape de cei dragi, pentru a nu va da posibilitatea sa regretati mai tarziu. Craciunul exista in sufletele tuturor, lasati-l sa va umple cu lumina lui si sa va copleseasca cu darurile si minunile infinite ce salasluiesc in el. Apropiati-va de cei dragi de oriunde ati fi pentru a sarbatori cum se cuvinte aceasta noapte magica. Craciun fericit!

1 comentariu

  1. Oana Gab

    Colindatul deschide de obicei ciclul celor 12 zile ale sarbatorilor de Anul Nou. La colindat participa tot satul traditional, desi efectiv colinda doar copiii si flacaii, constituiti in cete, ceata fiind alcatuita dupa o oranduiala bine stabilita, avand o ierarhie proprie, un conducator si un loc de intalnire. Ea este structura care stapaneste, in timpul sarbatorilor Anului Nou, viata satului. Amploarea colindatului este determinata de „Festum incipium” al Anului Nou, caracter care a imprimat obiceiurilor legate de noul an nuante de ceremonie deschisa, primitoare de innoiri. Tot ce se petrece in aceasta perioada trebuie sa aiba un caracter augural, colindele caracterizandu-se prin crearea unei atmosfere pline de optimism in care se formuleaza dorinte si nazuinte ale oamenilor, acesta atingand chiar limitele fabulosului.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.