Rulada de porc cu ciuperci

Fiindca suntem in perioada sarbatorilor de iarna va propun o reteta „ca la mama acasa” de rulada de porc cu ciuperci.

Ingrediente:

  • 1,5-2 kg pulpa de porc;
  • sorici;
  • 500g ciuperci;
  • 200g ficat de pui;
  • 1 ou;
  • 2-3 cepe mari;
  • oregano;
  • busuioc;
  • maghiran;
  • sare;
  • piper.

Se bate carnea ca in imaginea de mai jos:

rulada-de-porc-011

Se taie si se calesc ciupercile impreuna cu ceapa. Se strecoara de ulei si se amesteca cu un ou. Adaugam apoi condimentele (oregano, busuioc, maghiran, sare, piper) si amestecam toata compozitia.

Rulada de porc - Compozitie

Se asaza soriciul peste carnea batuta.

Rulada de porc - Sorici

Se adauga acum umplutura.

Rulada de porc - Umplutura

Se ruleaza.

Rulada de porc - Se ruleaza

Se fixeaza cu scobitori si se aseaza in tava in care s-a adaugat ulei, apa.

Rulada de porc - In tava

Rulada de porc - In tava cu apa si ulei

Se introduce tava la cuptor. Din cand in cand se mai stropeste cu apa din tava.

Dupa apoximativ 1 ora se scoate de la cuptor.

Rulada de porc - Scoasa de la cuptor

Se scoate pe un platou si se elimina scobitorile.

Rulada de porc - Pe platou

Se taie rondele si se serveste calda cu sos de mustar.

Rulada de porc - Pe farfurie

Rulada de porc

Se seveste obligatoriu cu un zaibar de Bailesti.

POFTA MARE! 😀

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *