Amandină

Pentru ca se apropie ziua de Dragobete va propun o reteta de amandina care cu siguranta va fi un real succes. Amandina este o prajitura perfecta in care crema de ciocolata si glazura se imbina armonios. Amandina este prajitura copilariei care te bine dispune, dar si prajitura care aduce relaxarea pentru cei adulti.

Ingrediente:
Blat:

  • 6 oua;
  • 250 g zahăr;
  • 30 ml apă rece;
  • 30 ml ulei;
  • 20 g cacao;
  • 8 linguri făină;
  • 1 plic praf de copt;

Sirop:

  • 400 ml apă;
  • 250 g zahăr;
  • 2 plicuri capucino ciocolată;

Cremă:

  • 3 gălbenuşuri;
  • 150 g zahăr pudră;
  • 250 g unt;
  • 3 linguri cacao;
  • Esenţă de rom;

Glazură:

  • 3 linguri zahăr;
  • 2 linguri apă;
  • 2 linguri cacao;
  • 50 g unt;

Ornare:

  • Frişcă

Preparare:
Blat:
Se face o maioneză din gălbenuşuri şi ulei.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, apoi apa.
Se adaugă gălbenuşurile peste albuşuri.
Se adaugă cacao, apoi făina.
Se toarnă în tava cu hârtie de copt.
Se pune în cuptorul bine încins în prealabil.
Sirop:
Se pun pe foc zahărul împreună cu apa.
După ce se topeşte zahărul se adaugă plicurile de capucino.
Se dau în clocot.
Cremă:
Se freacă untul spumă şi se elimină apa pe care o lasă untul.
Se adaugă zahărul şi se amestecă până se topeşte zahărul.
Se adaugă gălbenuşurile şi apoi cacao.
Glazura:
Se pun la fiert apa împreună cu zahărul şi cacao.
Când fierbe în clocot se adaugă untul.

Se lasă blatul să se racească şi se însiropează cu siropul fierbinte.
Se pune crema deasupra blatului, apoi se toarnă glazura caldă(nu fierbinte).
Se taie prăjitura în pătrăţele şi se ornează cu frişcă.

Pofta Bună!!!
















5 Comentarii

  1. mihaela

    Arata foarte bine , o sa o incerc si eu. Bafta in continuare!!!

  2. Roxana

    Arata si este foarte buna…

  3. Blue&White

    Mmmmmm….
    Atat de buna incat am s-o fac si eu azi.

  4. Amelia

    Arata super!

  5. rebecca

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm……
    Arata asa bine

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.