Piftia „Mosilor de iarna”

Pentru ca azi este Sambata Mortilor, si se impart piftii, va propun o reteta pentru a face si voi un astfel de preparat.

Ingrediente:

  • picioare de porc;
  • soric;
  • o lingura sare, o ceapa;
  • cateva capatani de usturoi;
  • carne de porc;
  • condimente.

Mod de preparare:

Se fierb picioarele de porc cateva ore iar zeama se strecoara prin sita. In zeama obtinuta, se fierbe carnea de porc cu sare si ceapa pana se desprinde de os. Piftia cere timp asa ca trebuie sa fiarba incet si sa fie spumuita continuu. Numai in aceste conditii, ea, va ramane transparenta. Se dezoseaza carnea si in zeama calda se pune usturoiul dupa ce a fost curatat si pisat. In castroanele gata pregatite, se aseaza carnea, si peste ea se toarna zeama usturoiata care a fost din nou strecurata. Se lasa la rece sa se inchege si apoi se rastoarna pe platouri pentru servire.

Daca ati facut cum trebuie si ati pus suflet ar trebui sa obtineti ceva ca in pozele de mai jos 😀 .




Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.