Mancare de spanac cu leurda

Mananca spanac si te vei simti ca un rege!

Se stie de secole ca spanacul este o sursa de sanatate. Primii care l-au consumat au fost chinezii, prin secolul al VII-lea. Europenii l-au descoperit mai tarziu. La inceput il mancau doar regii. Cine i-a sfatuit sa-l manance nu stia probabil ca aceasta planta, pe care o poti confunda usor cu o buruiana, este plina de antioxidanti, vitamine si minerale.

Cercetatorii au demonstrat ca spanacul contine o multime de fitonutrienti – substante care incetinesc procesul de imbatranire. Ele mai au rolul de a lupta impotriva cancerului. De fapt, extractele de spanac folosite de cercetatori au redus aparitia cancerului de piele la animale si au incetinit inmultirea celulelor in cazul unor cancere de stomac.

Leurda, un remediu de primavara

Prin mirosul pe care il emana ne face sa ne gandim la banalul usturoi, insa leurda poate avea numeroase influente pozitive asupra sanatatii noastre. Fiind foarte raspandita in acest sezon ar fi pacat sa nu profitam de beneficiile pe care ni le ofera.

Usturoiul salbatic, asa cum mai este denumita leurda, isi face aparitia in luna aprilie in zonele de campie umeda, sub stufarisuri sau in zonele de padure, evidentiindu-se printr-un miros intepator, asemanator usturoiului. Frunzele se culeg in lunile aprilie-mai, inainte de inflorire, iar bulbii spre sfarsitul verii.

Asa ca va recomand o mancare ce contine atat spanac cat si leurda.
Ingrediente:

  • 1 kg de spanac
  • 3 cepe
  • o legatura de leurda
  • bulion
  • oua
  • ulei
  • sare
  • patrunjel


Se spala si se curata de cotoare spanacul.


Se curata ceapa.

Se spala leurda.

Se fierbe spanacul in apa cu putina sare. apoi se scoate si se la sa la strecurat.

Cat timp se scurge si se raceste spanacul se pune ceapa taiata la calit in putin ulei.

Se toaca spanacul.

Se toaca fin si leurda(eu am tocat-o in minitocator).

Cand ceapa este calita se auaduga spanacul si un pic de apa.

Se lasa un pic la fiert si se adauga bulion.

Se mai fierbe un pic si se adauga leurda.

Se mai lasa un pic la fiert si se adauga si verdeata.

Si acum este numai buna de servit.
Pofta buna!

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.