Băileşti: Patru zile de petrecere “Acasă la Nea Mărin”

De astăzi până duminică, 30 august, Primăria şi Consiliul Local Băileşti organizează cea de-a IX-a ediţie a Zilelor municipiului. Este pentru al doilea an consecutiv în care băileştenii petrec sub sloganul
“Acasă la Nea Mărin”, programul cuprinzând spectacole de teatru, de muzică şi dansuri populare, dar şi de circ şi iluzionism, întreceri sportive, parada portului tradiţional, un Târg al Meşterilor Populari şi o întâlnire cu fiii oraşului. Între invitaţii pe care primarul Costel Pistriţu i-a ales pentru a-i delecta pe localnicii de toate vârstele se numără Maria Dragomiroiu, Niculina Stoican, Ansamblul Folcloric “Maria Tănase”, Laurenţiu Duţă şi Nicola.

“Şi mai multă veselie” pare să fie deviza reprezentanţilor municipalităţii băileştene, care, de anul trecut, au dat Festivalul Naţional de Umor “Amza Pellea” pe un program de manifestări agrementat cu toate soiurile de muzică, dans şi divertisment, cu teatru, momente folclorice şi concursuri, intitulat generic “Acasă la Nea Mărin”. Un program care se vrea a fi pentru toate vârstele şi gusturile şi care se desfăşoară atât în centrul oraşului, cât şi pe scenele diverselor instituţii de cultură şi învăţământ din Băileşti.

Băileştenii, poftiţi la activităţi cultural-artistice şi sportive

Între acestea se numără şi Casa de Cultură “Amza Pellea”, unde Zilele Băileştiului debutează astăzi, ora 18.00, cu spectacolul cu piesa “La moara cu noroc bun”, de Cornel Udrea, în regia lui Eugen Titu, prezentat de trupa de teatru a instituţiei. Mâine, 28 august, se vor desfăşura campionatele şcolare de handbal şi de fotbal masculin, o demonstraţie de carturi, dar şi un program artistic susţinut de copii în parcul oraşului, de la ora 17.00, cu parada modei, dansuri moderne, populare şi ţigăneşti. Le vor urma un recital de brake dance şi o demonstraţie de arte marţiale (ora 18.00), parada portului popular al ansamblurilor de amatori (ora 19.00) şi un spectacol folcloric susţinut de ansamblurile de amatori din Băileşti, Işalniţa, Balş, Daneţi, Goicea, Leu şi Cobadin-Constanţa (ora 20.00).

Weekend folcloric, cu Gheorghe Roşoga şi Maria Dragomiroiu

Băileşteni de toate vârstele vor putea lua parte, sâmbătă, începând cu ora 9.00, la un cros organizat pe strada “Victoriei”, după “înviorarea” de dimineaţă fiind aşteptaţi să se relaxeze în parc, la un moment artistic “Amza Pellea” al copiilor de la Şcoala nr. 6 Balasan. Tot aici, cei mici vor primi o… “Invitaţie la joacă” – spectacol al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Colibri” din Craiova.

Spre seară, scena distracţiei se va muta pe strada “Lt. Becherescu”, unde vor avea loc un spectacol folcloric susţinut de soliştii şi orchestra Ansamblului Folcloric “Maria Tănase” (ora 19.00) şi un recital al soliştilor de muzică populară Gheorghe Roşoga, Emilia Ghinescu, Maria Dragomiroiu şi Niculina Stoican (ora 21.00). În promenada lor prin centrul oraşului, băileştenii pot zăbovi şi la Târgul Meşterilor Populari.

Fiii oraşului îşi vor da întâlnire în Casa Memorială “Amza Pellea”

Din programul celei de-a patra zile – duminică, 30 august – reţin atenţia spectacolul de muzică şi dansuri populare cu participarea formaţiei de dansuri a Ansamblului Folcloric “Maria Tănase” (piaţa oraşului, ora 9.00), întâlnirea cu fiii oraşului, prilej cu care vor fi acordate distincţii, medalii şi diplome (Casa Memorială “Amza Pellea”, ora 10.00) şi spectacolul de circ şi iluzionism (parcul oraşului, ora 11.00). La ora 11.30, Biblioteca Municipală va găzdui lansarea cărţii “Bravo lui”, de Nicolae Pârvulescu.

Voie bună şi spre seară, la spectacolul de divertisment al formaţiilor artistice ale Casei de Cultură (ora 19.00), urmat, la 20.30, de momente umoristice, un recital de muzică folk susţinut de Dan Vană şi Cristian Buică, un altul muzică uşoară şi etno prezentat de Laurenţiu Duţă, Nicola şi “MNM”, concursuri-surpriză şi tombole. Încheierea celei de-a IX-a ediţii a Zilelor Municipiului Băileşti va fi anunţată de un spectaculos foc de artificii.

Invitaţii speciale la ediţia din acest an a Zilelor Băileştiului au fost adresate actriţei Oana Pellea, fiica regretatului Amza Pellea – pe care primarul oraşului, Costel Pistriţu, o consideră “mai degrabă gazdă decât oaspete” – şi actorului Marcel Iureş, care, după cum se ştie, este originar din Băileşti.

Sursa: Ziarul Cuvantul Libertatii, Joi 27 august 2009

2 Comentarii

  1. Melanie Neal

    Hello

    Do you have any further information especially about marcel iures involvement „Băileşti: Patru zile de petrecere “Acasă la Nea Mărin”2

    Thanks

  2. Daniela Boban

    Pacat ca nu sunt acasa, la Bailesti, ca sa ma bucur si eu de zilele orasului. 🙁

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.