Bailestenii prezenti la Sarbatoarea Vinului

Oraşul Bechet a fost zilele acestea gazda Sărbătorii Vinului. Ospăţul se făcu numai cu bucate tradiţionale româneşti şi bulgăreşti, pregătite după reţete bătrâneşti.
De la saramură oltenească, până la iuţică bulgărească, găseai pe mesele întinse în parcul din Bechet. Nelipsitele sarmale, învelite în foi de viţă sau de varză, au umplut castroane de lut încăpătoare, iar pe lângă ele aşezaseră gospodinele câte o mămăligă, asmă şi turte copate-n ceaun.
bailestiul-la-sarbatoarea-vinului
Fiind vorba de o sărbătoare a vinului baileştenii nu aveau cum să lipsească pentru a se mândrii cu Zaibărul de Băileşti. Pe lângă „licoarea magică” care a fost la mare cătare, băileştenii au mai pus pe masă doar bucate pregătite de bărbaţi: sarmale de post, tocană de oaie, iahnie, brânză veche şi sărată că să meargă zaibărul.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.