Dragoste de… pictură

Dragobete - Bailesti 2010Sub genericul „Dragoste… Dragobete”, Casa de Cultură „Amza Pellea din Băileşti”, în parteneriat cu Grupul Şcolar „Ştefan Anghel” din localitate, au organizat, ieri, o manifestare dedicată unei sărbători autentic româneşti: Dragobetele. Astfel, de dimineaţă, un grup de adolescenţi îmbrăcaţi în costume populare a pornit pe străzile oraşului dăruind flori tuturor fetelor întâlnite în cale. „Eu sunt Dragobetele ce sărută fetele” s-au „recomandat” tinerii.

Grupul a poposit, apoi, la Casa de Cultură, unde a avut loc vernisajul unei expoziţii de pictură, în prezenţa autorilor lucrărilor: Vasile Buz, Iulian Segărceanu şi Nicu Wolf Constantinescu. Alături de aceştia, la eveniment au participat personalităţi ale lumii culturale din Oltenia: graficianul Gabriel Bratu, Florin Rogneanu – directorul Muzeului de Artă Craiova, artistul plastic Marcel Voinea, Alexandru Manda – directorul Editurii „Alma”. După ce preotul Ciprian Catană a vorbit despre semnificaţia sărbătorii populare, Florin Rogneanu a prezentat, în linii mari, activitatea expozanţilor. Momentul final a fost marcat de un scurt recital de poezie şi muzică folk.

„Ne-am bucurat de prezenţa unui public divers, consumator de artă plastică şi nu numai. Iar bucuria noastră a fost cu atât mai mare cu cât am avut asemenea oaspeţi într-o zi specială – ziua românească a dragostei. Ca şi noi, publicul a demonstrat încă o dată dragostea faţă de artă…”, a menţionat Marcel Boţa, directorul Casei de Cultură „Amza Pellea”.

Sursa: Cuvantul Libertatii, 25 februarie 2010

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.