Portret de invingator

Banica Elisa Stefania

Banica Elisa Stefania

Interviu realizat de doamna Rodica Pascu, elevei Banica Elisa Stefania de la Scoala nr. 5 „Aviator Petre Ivanovici” Bailesti.

R. Ce varsta ai, Elisa?
E. Tocmai am implinit zece ani, in vara aceasta.
R. La ce scoala inveti?
E. Sunt mandra sa ma numar printre elevii Scolii nr.5 „Aviator Petre Ivanovici” din Bailesti, sunt in clasa a III-a B, clasa d-nei invatatoare Pascu Rodica.

R. Spune-ne cateva din realizarile tale deosebite in anul scolar care tocmai s-a incheiat!
E. Am obtinut Premiul I cu 100 de puncte la faza nationala a Concursului „Micul Matematician” 2010, alaturi de alti cincisprezece elevi din scoala noastra, dar sunt singura care am obtinut doua medalii de aur la Concursul National Evaluare in Educatie, ceea ce mi-a dat dreptul sa particip, impreuna cu colega mea Moncea Iulia si de alti trei colegi mai mici, din clasele a II-a: Ciobanu Mihai, Iures Alberto si Parvulescu Andrei; la etapa competitionala a acestui concurs, in ziua de 6 iunie, la Craiova.
R. Si ce rezultat ai obtinut la aceasta etapa in care te-ai numarat printre cei 38 de elevi din clasa a III-a ce au reprezentat judetul?
E. Am obtinut Premiul al II-lea, cu 90 de puncte, cel mai mare punctaj, 92 puncte, fiind obtinut de un elev din Buzau.
R. Simt in vocea ta o oarecare dezamagire. Este totusi cel mai bun rezultat din judet, singurul premiu obtinut la ciclul primar.
E. Regret doar ca am fost atat de aproape de Premiul I…
R. Cui multumesti pentru acest premiu?
E. In primul rand lui Dumnezeu, la care ma rog sa-mi dea puterea sa fiu asa cum isi doresc parintii mei (cei care ma sprijina moral si financiar, pentru ca aceste concursuri au taxa de participare); colegilor mei cu care sunt intr-o continua competitie constructiva si scolii in care am gasit un mediu adecvat pentru dezvoltarea capacitatilor mele individuale.
R. Care ar fi reteta succesului tau?
E. Mai intai o buna cooperare cu doamna invatatoare si cu colegii de clasa (pregatirea mea fiind realizata in ore speciale , in grupa de elevi din lotul de performanta al clasei) si foarte mult studiu individual sub atenta supraveghere a parintilor, lucrez probleme selectate de d-na invatatoare din culegeri si reviste de specialitate.
R. Te pregatesti, cumva cu vreun profesor, in particular?
E. Categoric, nu! Imi e suficient programul de la scoala si de acasa cand studiez singura sau cu parintii, atat la matematica dar si pentru celelalte discipline.
R. Ce faci in timpul liber?
E. Citesc multe carti din diferite domenii de activitate, incerc sa scriu versuri si, mai nou, mi-am descoperit pasiunea pentru jocul de sah, jocul oamenilor inteligenti, asa cum si despre matematica se spune ca este „regina stiintelor”.
R. Multumesc si iti doresc succes la viitoarele competitii ale vietii!
E. Si eu va multumesc si, nu in ultimul rand, as vrea sa multumesc organizatorilor acestui concurs scolar care, poate tocmai pentru ca se desfasoara sub egida Academiei Romane, este un concurs corect ce ofera posibilitate de afirmare si elevilor din localitati mai mici, din toate colturile tarii.

4 Comentarii

  1. Dan Firtulescu

    Bravo Stefania, bailestenii se mandresc cu astfel de copii!

  2. PASCU RODICA

    VA MULTUMESC PENTRU CA ATI RASPUNS CU PROMPTITUDINE DORINTEI MELE DE A FACE CUNOSCUT BAILESTENILOR ACEST REZULTAT DEOSEBIT AL ELEVEI MELE.

    SPER CA SI IN ANUL SCOLAR VIITOR SA POT ARATA ,ASTFEL,REZULTATELE ELEVILOR DIN SCOALA NR.5 „AV.P.IVANOVICI”. ACESTA ESTE RASPUNSUL PE CARE TREBUIE SA-L DAM ACELORA CARE VAD IN EDUCATIE O „CENUSAREASA A SOCIETATII”.

  3. Zaibar

    La astfel de solictari raspundem mereu cu promptitudine. Este normal sa ne promovam valorile locale si oamenii de calitate.
    Felcitari atat Elisei cat si prof. Rodica Pascu!

  4. Bula

    Nu mai scapam niciodata de regiile astea ieftine si penibile! Daca cineva crede ca asa se exprima un copil de clasa a III-a, atunci inseamna ca limita prostiei in Romanica tinde catre minus infinit.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.