Ziua Absolventului – o performanta a tuturor

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” organizeaza anual un eveniment de exceptie – Ziua Absolventului. In acest si-au incheiat studiile liceale aproximativ 122 elevi ai profilurilor matematica-fizica, biologie-chimie, stiinte sociale si filologie.

Cea de-a saptea editie „inaugureaza” un an de eforturi profesionale, provocari didactice, asteptari realiste, reusite scolare confirmate. Este o editie care reuneste, intr-un ambient solemn, de mare incarcatura emotionala, cadre didactice, elevi, parinti si oficialitati locale. Pe ritmurile Gaudeamusului absolventii claselor a XII-a se pregatesc pentru saltul catre maturitate. Si-au asumat cei patru ani de liceu, pe care i-au parcurs sistematic si constiincios, surmontand dificultatile, compensand micile drame personale prin satisfactii scolare.

Ceea ce transforma o banala zi de iunie intr-un eveniment memorabil sunt clipele in care elevii freamata sub emotia primului discurs liber, parintii incearca un sentiment de mandrie nostalgica iar dirigintii au ocazia sa-si promoveze „brand-ul” clasei pe care au modelat-o cu dibacie: „Pentru ca, de fapt, suntem cu totii niste produse, produsele aceleiasi marci: Absolventii Liceului „Mihai Viteazul”. O marca ce castiga permanent in calitate, modernitate, competenta si nu numai; ceva ce reprezinta mult mai mult decat bruta acumulare de informatii… Peste ani, cand ne vom fi etaland realizarile… vom fi in stare sa recunoastem in noi samburele deja crescut a ceea ce am sadit astazi” (elev clasa a XII-a B).

Evenimentul include acordarea diplomelor de absolvire, a diplomelor de excelenta, nominalizarea sefilor de promotie si transmiterea Cheii Succesului potentialilor sefi de promotie 2011. Festivitatea se continua prin Marsul absolventilor catre centrul orasului unde, porivit traditiei, este rostit Juramantul Absolventului.

Am transcris, astfel, jurnalul unei zile dense, bifata categoric atat in calendarul istoriei personale cat si in cel al comunitatii pe care o reprezentam, alaturi de evenimente memorabile care ne imbogatesc existenta.

Consilier scolar, Durac Iulia

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.