„Zilele Bailestiului” si „Acasa la Nea Marin” 2010 – Programul maifestarilor

In perioada 26.08.2010 – 29.08.2010 Primaria Municipiului Bailesti in colaborare cu Casa de Cultura Amza Pellea din locaitate, organizeaza manifestarile prilejuide de „Zilele Bailestiului”, Editia a X-a, si „Acasa la Nea Marin” Editia a III-a.

Programul manifestarilor este urmatoarul:

Joi, 26.08.2010

  • Deschiderea oficiala a manifestarilor – ora 19:00
  • Spectacol de teatru sustinut de trupa de teatru „Masca”, a Casei de Cultura; Locatie: Casa de Cultura Amza Pellea

Vineri, 27.08.10

  • Campionat scolar de handbal masculin; Locatie: Liceul „Mihai Viteazul”
  • Demonstratie de carturi; Locatie: Terenul de sport din Piata orasului
  • Campionat scolar de fotbal masculin; Locatie: Liceul „Mihai Viteazul”
  • ora 18:30 – Parada portului popular al ansamblurilor de amatori; Locatie: Str. Victoriei – Str. Lt Becherescu (Hotel Turist – Casa de Cultura)
  • ora 20:00 – Spectacol folcloric sustinut de ansamburile de amatori cu cparticiparea ansamblurilor de la Bals, Isalnita, Diosti, Terpezita, Pilesti, Bailesti, Leu, Giurgita – Prezentator Melinda Matei, realizator emisiuni Oltenia TV

Sambata, 28.08.2010

  • Targul mesterilor populari; Locatie: Platoul din fata Casei de Cultura Amza Pellea
  • ora 10:00 – Spectacol interactiv pentru copii cu Teatrul „Colibri”; Locatie: Parcul Orasului
  • ora 11:00 – Lansare de carte; Locatie: Biblioteca Oraseneasca Bailesti
  • Vernisaj expozitie arta plastica; Locatie: Casa de Cultura Amza Pellea
  • ora 11:00 – Concurs de sah; Locatie: Casa de Cultura Amza Pellea – Sala mica
  • ora 17:00 – Concurs scolar de tenis de masa; Locatie: Sala de sport
  • ora 19:30 – Spectacol folcloric – profesionisti – si umor.
    Solisti:
    Liliana Popa, Madalina Stioca, Maria Rotaru, Victorita Cica, Grupul „Teleormanul si taraful condus de Marcel Parnica” si formatia de dansatori a Ansamblului „Maria Tanase” din Craiova
    Momente umoristice cu Daniel Tudorica
    Prezentator Melinda Matei, realizator emisiuni Oltenia TV
    Locatie: Scena amplasata pe str. Lt Becherescu

Duminica, 29.08.10

  • ora 9:00 – Spectacol folcloric in Piata agroalimentara
  • Cupa Municipiului Bailesti la handbal masculin juniori III; Locatie: Liceul „Mihai Viteazul”
  • ora 10:00 – Intalnire cu fiii orasului (acordarea de distinctii, medalii, diplome, etc.); Locatie: Casa Memoriala „Amza Pellea”
  • ora 11:00 – Spectacol pentru copii (Marian Rilea); Locatie: Parc orasului
  • ora 19:00 – Spectacol de divertisment sustinut de formatiile artistice ale Casei de Cultura „Amza Pellea”; Locatie: Scena amplasata pe str. Lt. Becherescu
    Spectacol de muzica usoara, dance si etno al profesionistilor:
    Hora, NaKaMa, Impact, Alexandra Ungureanu, Fly Project
  • Momente umoristice
  • Concursuri – surpriza cu participare locala
  • Tombola
  • Foc de artificii
  • Prezentator Melinda Matei, realizator emisiuni Oltenia TV; Locatuie: Scena amplasata pe str. Lt Becherescu

20 Comentarii

  1. V. Cioculescu

    Personal cred ca este un program „de bun simt”! E bine ca se pastreaza traditia. Chiar daca „nu sunt bani” cred ca este necesar o manifestare anuala in oras!

  2. Un cetatean

    Parerea mea este ca acest oras nu ar merita nimic… Tineretul este fortat sa plece din oras… Locuri de munca, nevoie… si restulului ii arde de traditii… Acest oras, ca si restul tarii sunt doar o manea…

  3. alt cetatean

    „pentru un cetatean”- draga domnule cetatean, cu respect ce intelegeti dvs prin zilele orasului? cred ca nimic din moment ce discutati discutii pe blog. faptul ca pleaca tineretul din oras pt ca nu sunt locuri de munca nu are legatura ca bailestiul asta trebuie sa se serbeze o data pe an. deci unde nu intelegeti va facem o schita. iar maneaua e ceruta de manelisti. nu suntem o tara de manelisti chiar daca afirmati asta. sa speram ca si anul acesta va fi cel putin la fel de frumos ca anul trecut cand bailestenii s-au simtit extraordinar. multumim organizatorilor si celor implicati in acest proiect ca dau viata bailestiului macar o data pe an.

  4. V. Cioculescu

    Orasul are ce merita! La fel ca noi toti! De unde stiti voi cum s-au simtit toti bailestenii???? Pentru ca nu s-a respectat programul, pentru ca nu reusim macar sa ne apropiem de organizarea vecinilor de la Calafat, pentru ca unii concetateni fac multa mizerie si pentru multe altele eu nu m-am simtit extraordinar. si sunt tot bailestean! Iar chestia cu dau viata Bailestiului o data pe an e o prostie! Orasul nu e mort. Are viatza lui cotidiana! Din care facem si noi parte. Cel putin eu asa simt! Ar fi frumos sa avem multe evenimente! Multe de substanta! Dar pana la urma Bailestiul are EXACT ce merita!

  5. alt cetatean

    daca primarul care te reprezinta pe tine cioculescule ar avea banii lu gutza pentru un astfel de eveniment ar ridica bailestiul in aer. dar nu ii are si face cum poate o actiune pe care se pare tu cioculescule nu numai ca nu o apreciezi, dar nici nu o meriti. anul asta stai acasa bea un zaibar si culca-te.te vei trezi mai fericit. pentru astfel de evenimente de substanta trebuie bani. daca ar exista tot tu cioculescule ai avea de comentat ca primaru arunca banii pe fereastra. somn usor cioculescu…viseaza…

  6. Ileana Firtulescu

    Pentru „un cetatean” (sarac la suflet, spun eu): oare nu stii ca „cetatean” inseamna om al cetatii, adica al orasului? Tu, ca om al cetatii, ce ai facut pentru cetatea ta? Stii ca exista oameni relativ tineri care au plecat din Bailesti, dar s-au intors si tin steagul sus acolo, se zbat ca acel oras sa supravietuiasca prin oamenii ei? E cumplit cand trec prin locul meu natal si vad multi tineri cum stau la poarta si la picioarele lor e covor de coji de semintze, si asta se intampla de ani si ani.
    Orasele inseamna in primul rand oameni, iar oamenii sfintesc locurile! Iar traditia inseamna radacini, inseamna cultura unui loc, iar cei ce nu le au, sunt precum copacii uscati purtati de vant. Organizatorilor si participantilor la Zilele Bailestiului le urez succes si, macar in perioada asta, incercati sa uitati de necazuri! Este un lucru important ca Bailetiul sa nu devina „locul unde nu se intampla nimic”.

  7. tot un cetatean

    Daca tot vorbiti ca are ce merita, pe cine ati intrebat daca sa faceti asa ceva sau poate va ganditi sa faceti si altfel de manifestari, poate cu caracter crestinesc, un corcert sau cateva seri in care sa se vesteasca Cuvantul Domnului pe scene amplasate in mijlocul orasului si sa se cante trei zile in cinstea Lui. Poate atunci va veti gasi si vocatia pentru a nu asculta numai manele si de a bea bere in nestire. Pardon, nu “voi” ci cei pe care ii platim din ajutoare sociale si care ne aduc cinste si peste hotare, adica aceia care primesc bani din orice dar nu-si platesc nici macar “consumatia”. Poate daca am face ceva si cu ei si cu cei bogati, de acilea, din Bailestiul lui Nea Marin (care, apropo era cinstin si onest), aia care nu platesc nimic (impozite, taxe, amenzi) ca sunt buni contribuabili la alegeri… Cred ca asa ar trebui sa gandeasca un cetatean, cat despre “intamplari” se intampla prea multe, dar cei de departe nu prea le aud…

  8. U.CRAIOVA

    Pentru „tot un cetatean”:Draga domnule cetatean domnul pe care tu il iubesti si vrei ca in loc de petrecere sa fie rugaciui alea,alea EL ne-a dat o viata si trebiue sa o traim.Asa ca dute la biserica apoi culcate ca ejti mai batran ca monumentu si ne faci noua morala tinerilor.
    Felicitari primarului pentru tot ce a facut.
    Si tot sa mai fie astfel de manifestati mai uite lumea de necazuri si belele.
    „FORTZA STIINTA”

  9. tot un cetatean

    Pai da, U.CRAIOVA „mai uite lumea de necazuri si belele” ca nu trebuie lumea sa se ridice, trebuie indobitocita, ca tu, un contrabandist sa poti sa o duci „bine”, in huzur. El a lasat doar libera alegere. Tu, din pacate, pentru tine, asta ai ales…

  10. un oarecare

    ba bateti cimpi

  11. un oarecare

    vreau sa discut despre problemele bailestiului dar as vrea sa am cu cine!

  12. un oarecare

    e cineva pe acolo?

  13. Sorin Nicodim

    Pt „tot un cetatean”: credinta este ceva intim intre om si Dumnezeu. Tu judeci oamenii, le atribui apelative de genul „contrabandist”, ceea ce nu se face! cei care cred si nu doar pledeaza pentru „Cuvantul Domnului’, nu ar vorbi niciodata asa cum o faci tu. Nimeni nu are dreptul sa judece, evetual sa-si spuna doar o parere DECENTA si nu plina de rautate. Rautatile nu sunt sub nici o forma asociate cu invataturile Domnului. Daca esti suparat pe lume, e problema ta. Dar nu uita ca nimic nu este intamplator, totul are un scop, un rost… Daca ai fi citit programul manifestarilor cu ocazia Zilelor Bailestiului, ai fi vazut ca toate sunt de bun simt, manifestari care pot uni oamenii, care ii pot face mai buni, mai creativi si mai senini. Oare nu asta este si indemnul lui Dumnezeu?

  14. iordache

    pt „tot un cetatean”: In Dzeu crezi si te rogi acasa, la biserica,la munca,la cumparaturi.Peste tot! Nu dai spectacole cu muzica religioasa in cinstea Lui de Zilele Bailestiului. Prima seara de spectacol a fost minunata…un pic prea lunga nu am rezistat pana la final. Bravo domn` primar. …si multumim.

  15. tot un cetatean

    … Si credeti ca Domnul ar vrea sa va vada imbuibati cu bere si mici si cu muzica zbenguitoare ? Unde ati citit voi in Biblie ca i place Domnului asa ceva ?

  16. Soby

    Hahahaha!! mei dom’ credincios „tot un cetatean”, de ce il cobori pe Dumnezeu in asemenea hal. D-zeu are probleme mult mai importante in univers decat sa cantareasca cata bere si cati mici a consumat un bailestean!! Ar fi fost culmea sa scrie in biblie daca e permisa sau nu „muzica zbenguitoare”, si apoi chiar Isus a participat si a inmultit vinul la nunta din Cana Galileii, unde se canta si se dansa… mai citeste, omule, si nu mai pandi oamenii pentru ca apoi sa ii improsti cu rautati.

  17. rozi rozi

    da intradevar a fost dragt dar au prelungit programu prea mult.si prezentatoarea nu prea stia sa se mai opreasca avea un chief de vorba incat se baga chiar si peste domnul primar

  18. iordache

    mie mi-a placut. dragutza. fata deia a fost acolo sa vb.

  19. iordache

    o vrea sa ii ia locu daca se baga peste el::))

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.