Deschiderea anului scloar 2010 – 2011

13 septembrie 2010. Clopotelul suna si anunta inceperea unui nou an scolar. Sa fie oare cu ghinion? Nimeni n-ar zice; glasurile vesele ale copiilor nerabdatori sa-si revada colegii si profesorii parca se incapataneaza sa demonstreze exact contrariul!

Este zarva mare in curtea fiecarei scoli din oras si aceeasi atmosfera incarcata de emotii si trairi de tot felul se regaseste si pe terenul de sport al Liceului „Mihai Viteazul” Bailesti, unde se pregateste festivitatea de deschidere a noului an scolar. Deodata se face liniste: domnul director Dan Panait rosteste discursul de bun venit. Cu acest prilej, domnia sa evidentiaza inca o data reusitele elevilor institutiei de invatamant pe care o administreaza, in anul scolar 2009 – 2010 si isi exprima dorinta ca si de acum inainte faima liceului sa fie dusa cu succes mai departe.

Eventualele superstitii legate de data de 13 sunt definitiv alungate la aparitia fetelor bisericesti, care dau binecuvantarea elevilor si se roaga la bunul Dumnezeu pentru sanatatea, puterea de munca si cumintenia acestora.

Domnul primar Costel Pistritu ii felicita pe cei care au avut rezultate deosebite la invatatura, mentionand faptul ca Primaria Municipiului Bailesti deja i-a rasplatit pe olimpici, oferindu-le o tabara la Marea Neagra. Totodata domnia sa isi exprima convingerea ca si in anul care tocmai incepe rezultatele la nivel judetean sau pe tara nu vor intarzia sa apara.

In final, domnul director adjunct Gabriel Tica ii asigura pe elevi de tot sprijinul domniei sale, dar si al tuturor cadrelor didactice din institutie si le ureaza un an scolar cu rezultate bune la invatatura si succese.

Elevii insotiti de diriginti se indreapta catre salile de curs pentru a-si depana amintirile din timpul vacantei, dar si pentru a intra in posesia manualelor. Cu totii sunt increzatori si impartasesc sentimentul ca acolo unde este vointa, exista si o cale catre biruinta!

Autor: Andreia Helga Stroe
Video: Dan Firtulescu

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.