Papanasi

Ingrediente:

  • 250g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • un varf cutit de bicarbonat stins in zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • stafide
  • faina

Se pun ouale, branza, zaharul vanilinat, stafidele, sarea, bicarbonatul intr-un castron si se amesteca.
Se adauga si 10 linguri de faina si se mesteca in continuare.
Intreaga compozitie se pune intr-un vas cu faina si se framanta pana devine o coca suficient de moale dar care nu se lipeste de maini.
Apoi se modeleaza din coca niste gogosi ca niste covrigi rotunzi cu gaura in mijloc. Pentru fiecare astfel de gogoasa se face o biluta mica din coca.


Se coc in ulei incins pe flacara mijlocie a aragazului.

Dupa ce sunt copti, se pune in gaura de la gogoasa, dulceata de afine. Peste dulceata se pune biluta, iar deasupra se pune smantana indoita cu lapte.

Pofta buna!

4 Comentarii

  1. o bailesteanca

    o sa incerc si io

  2. dodo

    desertul meu preferat… multumesc pt reteta

  3. Mari

    Arata f bine, dar eu ii prefer pe cei fierti.
    Sunt mult mai gustosi.

  4. Blue&White

    Eu as spune ca cei fierti sunt mai sanatosi insa nu si mai gustosi. Cel putin pentru mine.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.