Tort de mere

Ingrediente:

  • 8-10 mere, depinde de marime,
  • 200 g margarina sau unt,
  • 14 linguri zahar (9 pentru mere si 5 pentru blat),
  • 5 oua,
  • 5 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • frisca,
  • optional visine (din compot) sau nuci


Mod de preparare:
Se curata si se gauresc merele, inlaturand cotorul.


Margarina si zaharul (9 linguri) se pun la topit.

Aveti grija sa mestecati continuu sa nu se caramelizeze zaharul.

Cand s-au topit si zaharul si margarina se iau de pe foc.

Se aseaza frumos in cratita in care am topit margarina merele curatate.

Introducem cratita cu merele la cuptor pentru 20 min.
Dupa 10 min intoarcem merele in cratita.

Intre timp batem spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar.

Adaugam si galbenusurile.

Punem apoi si faina peste oua impreuna cu praful de copt.
Scoatem merele de la cuptor. In locul cotorului punem nuci.

Adaugam acum si compozitia din oua si faina si il introducem din nou la cuptor pana se coace.

Asa arata gata ornat cu frisca si vafa pentru tort

Pofta buna!

4 Comentarii

  1. Amelia

    Reteta promite 🙂 O incerc si eu chiar acum.

  2. alex

    ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffbunisoara

  3. camelia

    am sa fac si eu cand imi trece lenea

  4. Monica

    Eu umplu merele cu nuca tocata si zahăr pudra si apoi pun merele umplute la cuptor.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.