Bailestiul modernizat cu fonduri UE

Primarul municipiului Bailesti, Cornel Pistritu, a semnat azi, la Craiova, contractele de finantare cu Agentia de Dezvoltare Regionala Oltenia pentru trei proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana. Este vorba despre modernizarea strazilor, trotuarelor, parcarilor auto, modernizarea si extinderea Parcului Tineretului si realizarea unui sistem de supraveghere video in Bailesti.

Proiectele sunt finantate de Uniunea Euroepeana prin Programul Operational Regional, insumand aproximativ 10,4 milioane de euro. Aveti mai jos cateva detalii despre cele trei proiecte:

  1. Modernizarea strazilor, trotuarelor si infiintarea de parcari auto in Municipiul Bailesti, in valoare totala de 9.098.343,38 euro, din care 7.206.858,2,4 euro reprezinta finantarea nerambursabila. Proiectul contribuie la dezvoltarea infrastructurii urbane in orasul Bailesti prin reabilitarea si modernizarea infrastructurii stradale, a carosabilul, a trotuarelelor si a aleilor pietonale.
  2. Modernizarea si extinderea parcul Tineretului in municipiul Bailesti are o valoare totala de 1.027.345,76 euro, din care 813.761,13 euro repezinta finantarea nerambursabila. Proiectul are ca scop sa ofere cetatenilor Municipiului Bailesti un ambient placut, civilizat, modern, cu un design ce se va incadra in arhitectura locala, oaze de natura si de relaxare pentru toti cetatenii municipiului.
  3. Sistem de supraveghere urban in municipiul Bailesti, care are o valoare totala de 308.234,22 euro, din care 233.927,20 euro reprezinta fiantarea nerambursabila. Acest proiect presupune instituirea unui sistem de supraveghere compus din 42 de camere care va duce la asigurarea sigurantei si securitatii in spatiile publice din oras.
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Alte articole din presa locala:
Bailestiul lui Nea Marin se modernizeaza de 10 milioane de euro – Adevarul de Seara (25 nov 2010)
Bailestiul, mai bogat cu opt milioane de euro – Lupa Mea (25 nov 2010)
Bailestiul tine aproape – Gazeta de Sud (27 nov 2010)

1 comentariu

  1. cetatean onest

    sa fie cu norok !

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.