Botezul cailor, la Bailesti

Sute de cai au fost botezati, azi, de Boboteaza, la Bailesti. Potrivit traditiei, dupa slujba de la biserica localnicii isi aduc caii, spalati si impodobiti, la preot, ca sa-i boteze.
Dupa ce fiecare animal isi primeste botezul, incep concursurile: de rapiditate, de maiestrie, dar si de frumusete. Fireste, ca la orice botez, si acum s-a incins o petrecere pe cinste cu zaibar si tuica fiarta. Traditia „Botezul cailor” se respecta in Bailesti de mai bine de o suta de ani.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

5 Comentarii

  1. V. Cioculescu

    Sa stiti ca anul asta a fost o organizare mult mai buna ca in anii precedenti! Sunt traditionalist si continuare traditiilor locale le apreciez. Anul acesta chiar daca a fost un ger cumplit au fost foarte multi bailesteni care au participat.

  2. Stefan

    Anul acesta, a venit un domn, cu un cal semigreu superb!! Chiar merita locul 1. Mie mi-a placut foarte mult, nu am mai vazut in viata mea, asa cal ca acela!!

  3. Daniela Livia

    Ma bucur ca inca se pastreaza traditiile in orasul nostru.Caii de anul asta au fost superbi si organizarea a fost de nota 9 fata de cea de anul trecut care a fost de nota 8.Locul unu a fost meritat,calul e foarte frumos si bine ingrijit.
    Multe felicitari pentru acest site,ne tine la curent cu evenimentele din Bailesti
    Multa sanatate si reportaje reusite!

  4. cristinutza

    cel mai frum cal a fost locul 1 chiar a meritat sa castige felicitari ionut…………

  5. liliana

    Mi-a placut si mie boboteaza chiar daca am vazut-o pe internet din Spania. Toti caii au fost frumosi, imi este dor de tara.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.