Odata cu buna vestire, vin vesti bune pentru Bailesti

Centura Bailesti

Centura Bailesti

In anul 2006, Consiliul Local Bailesti, printr-o hotarare data la repezeala, trimitea in administrarea Consiliului Judetean, patru strazi: Calea Craiovei, Silozului, 6 Martie si Dreptatii.

Scopul acestei hotariri a fost realizarea unei centuri a Bailestiul, care sa fie inclusa in Drumul judetean 561 D, pe care sa o realizeze Consiliul Judetean, prin depunerea unui proiect pe fonduri europene. Situatie complicata pentru Bailesti, in primul rind, datorita faptului ca centura propusa, traverseaza orasul prin zona de centru, iar castigarea acestui proiect, depus de Consiliul Judetean pe Axa 1 Infrastructura a Programului Operational Regional, nu s-a realizat, din cauza unui punctaj mic obtinut la evaluare, punctaj devansat de alte proiecte care au fost depuse la nivel de Regiune Sud-Vest Oltenia. In concluzie, Consiliul Judetean s-a vazut in imposibilitatea de a mai putea finanta acest proiect, iar, asa cum scria Gazeta de Sud in data de 09.03.2011, cu titlu mare Cacialmaua de pe centura Bailestiului, „marea problema este ca in proiectul Consiliului Judetean costul unui kilometru de drum reabilitat este de un milion de euro, pe cand standardul de cost aprobat de guvern, in vara anului trecut, pentru aceasta categorie de drum, este de doar 273.000 de euro”.

Salvarea acestui proiect, a venit de la Guvernul Romaniei care a emis o ordonanta, prin care a dat drumul la finantare, pentru reabilitarea si modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri locale si judetene, la nivelul tarii. Autoritatea publica a municipiului Bailesti a reusit sa repuna proiectul in circuitul finantarilor, iar, in data de 25 martie a.c., primarul Bailestiului, Costel Pistritu, s-a prezentat in fata Consiliul Tehnic Economic al Ministerului Dezvoltarii. Dupa analiza amanuntita, facuta de Comisia de Avizare, Consiliul Tehnic Economic al Ministerului Dezvoltarii a votat aprobarea proiectului si, implicit, a studiului de fezabilitate, in valoare totala de 3,7 milioane de euro, cu TVA, suma cu care Ministerul Dezvoltarii si Turismului va moderniza cele patru strazi, ce insumeaza 5,6 km: Calea Craiovei, Silozului, 6 Martie si Dreptatii. „Este bine ca ne-am incadrat in standardul de cost, trebuie ca si proiectul tehnic sa fie refacut conform lucrarilor acceptate, apoi ministerul va organiza licitatia, iar lucrarile ar putea incepe in august”, a spus primarul Bailestiului, Costel Pistritu.

Noi spunem ca Buna -Vestire a adus, si pentru Bailesti, VESTI BUNE.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.