In memoria aviatorului Petre Ivanovici

Anul trecut, un grup de tineri, si nu numai, din Bailesti, impreuna cu A.R.P.I.A. filiala Craiova (ASOCIATIA ROMANA PENTRU ISTORIA SI PROPAGANDA AERONAUTICII) au efectuat doua expeditii in comuna Cornereva, jud. Caras-Severin, in vederea documentarii si amplasari unei cruci, la locul accidentului aviatic petrecut la 1 februarie 1936, accident in care a pierit celebrul aviatorul Petre Ivanovici.
Acum, la aniversarea a 113 ani de la nasterea lui, in ciclul de manifestari dedicate acestui eveniment, va propunem sa vizionati scurt-metrajul documentar si galerie foto, realizate in aceste expeditii.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.


Foto: Alecu Firtulescu

4 Comentarii

  1. gheorghe

    pana si aia mici au inceput sa aiba „tricouri cu burta” !
    mai bine faceati un „roman” in loc de „romin”
    „aici s-a nascut si crescut PETRE IVANOVICI (1898-1936),care a fost primul pilot roman ce a parcurs distanta Bucuresti-Ecuator cu un avion romanesc”-scria pe placuta obeliscului din parcul orasului Bailesti.Sa mai spunem ca a trecut cu avionul pe sub podul de la Cernavoda si a facut posibile numeroase meetinguri aviatice cu care a promovat avionul romanesc.A Vlaicu, Coanda…
    Salut initiativa celor de acasa !

  2. Dan Firtzulescu

    Salut Gheorghe, te vad pasionat de aviatie, azi s-a lansat, la Bailesti, cartea „Aripile Mele” dedicata marelui aviator, scrisa de Irina Burnaia, este o reeditare a volumului scris in anul 1937.
    Daca esti interesat, lasa-mi o adresa de email, una valida, sau daca nu vrei sa fie publica, da-mi un semn la dan_firtzulescu@yahoo.com, iti trimit cartea in format PDF, o vei citi cu sufletul la gura, crede-ma.
    Mie mi-a placut, nu stiam ca exista, eu, alaturi de altii am ajutat la tiparirea ei.
    In ceea ce priveste ce scrie pe monument, iti trimit ce a scris pana in anul 1986 si ce scrie acum, dupa ce a fost refacut in anul 1986.

  3. V.Cioculescu

    A fost extraordinar! Chiar cea mai grea incercare a mea din ultimii ani! Sper sa avem timpul necesar sa incercam si anul acesta o tabara de data asta la o cota mult mai mare!

  4. V.Cioculescu

    Si am uitat. Super fimul realizat!

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.