Nea Marin are stea pe Walk of Fame – Galerie Foto

Emotie mare, joi 7 martie, la ora pranzului, in Piata Timpului de langa magazinul Cocor, acolo unde a avut loc ceremonia speciala de acordare, post-mortem, marelui actor Amza Pellea a unei stele pe Aleea Celebritatilor. Alaturi de Oana Pellea, fiica artistului, si de alte personalitati, au tinut sa fie prezenti si reprezentanti ai comunitatii municipiului Bailesti, veniti in Capitala chiar in acea dimineata.

La implinirea a 80 de ani de la nastere, Amza Pellea a primit o binemeritata recunoastere, o stea pe Aleea Celebritatilor. „Eu cred ca Amza merita aceasta distinctie pentru ca a ramas unic. Pentru oameni care au trait cu sufletul, si Amza a fost unul dintre oamenii care au trait cu sufletul. Comunitatea bailesteana a fost intotdeauna asimilata cu numele lui Amza Pellea. El inseamna totul pentru noi”, a spus primarul din Bailesti, Costel Pistritu.

„Trebuie sa-i multumesc publicului care l-a facut pe Amza, Amza, publi­cului care l-a iubit si care il iubeste si care l-a facut ceea ce este, adica un om si un artist foarte valoros. Inainte de a pleca de pe Pamant se întreba „de ce m-or iubi pe mine toti oa­me­nii?”, a spus Oana Pellea. Emo­tionata, fiica celui mai iubit dintre ol­teni i-a transmis tatalui un mesaj de ziua lui, in gand, privind tacuta spre cer.

La incheierea evenimentului, Oana Pellea a impartit cu mana ei oamenilor zaibar si cozonac, aduse tocmai de la Bailesti.

6 Comentarii

  1. Bailestean de Bucuresti

    Bravo Bailesti, asa trebuie sa fim, uniti cu totii. Daca nu am putut veni acasa la Bailesti, am venit acum aici, la STEAUA noastra a bailestenilor. De acum incolo, intilnirea noastra a bailestenilor din Bucuresti, va fi la „Steaua lui AMZA PELLEA”. Multumesc Oanei Pellea si primarului nostru Costel Pistritu.
    Sunt mandra ca sunt bailesteanca.

  2. Lorian

    Am fost născut și am petrecut vacanțele la Băilești. Nu voi uita niciodată soarele din diminețile de vară. Pe Amza l-am întâlnit prima oară la Craiova în 1975 și a râs de mine că puteam să dorm în zgomotul făcut de nuntașii de la Perinița, unde el era naș.
    Salutări tuturor din Norvegia!

  3. Vasilica

    Am fi interesati sa vedem poze de la concursul cu Amza Pellea dintre scolile din Bailesti si de la Festivalul”Amza Pellea”.Felicitari pentru „organizare”si „BUNA” DESFASURARE.SPERAM SA URMEZE SI ALTE EDITII LA FEL DE…..PROASTE!

  4. Codruta

    Felicitari pentru eveniment. Sunt mandra ca sunt din Bailesti. In ultima Fotografie este si D-na Putan. „Diri :)”

  5. Dan

    Draga Codruta, daca erai atenta, ceea ce este important, vedeai ca si materialul este semnat de Ana Puta (diri), alaturi de Andreia Stroe.
    Numai bine, fii mandra ca esti bailesteanca!

  6. gheorghe

    pentru „vasilica”: asta cred ca e Cioculescu !numele il caracterizeaza !oportunist si …cioc lungist !

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.