Sahul – Fantezie si rationament

Obiectivul fundamental al proiectului este promovarea jocului de sah in randul elevilor, tinerilor, asigurarea unor conditii optime de initiere, pregatire si perfectionare, incurajarea si sprijinirea celor talentati spre sahul de performanta, stimulare potenitalului creativ al elevilor, cresterea calitatii si eficientei actului educativ, organizarea de competitii, dezbateri pe teme sahiste, gasirea unor modalitati placute si instructive de petrecere a timpului liber.

Partenerii implicati in acest proiect sunt: CLUBUL SPORTIV STUDENTESC MEDICINA TIMISOARA, LICEUL TEORETIC „MIHAI VITEAZUL”, BAILESTI, CLUBUL DE SAH DIN BAILESTI, ASOCIATIA „CERCUL OLIMPIC”, PRIMARIA BAILESTI, CASA DE CULTURA „AMZA PELLEA”.

In ziua de 8 aprilie, a.c., la invitatia partenerilor locali, Maestrul International Ioan Marasescu, diretor al C.S. Studentesc Medicina Timisoara, a fost prezent in mijlocul sahistilor bailesteni. Este o personalitate de prim rang in sahul national, si nu numai.

Ioan Marasescu este capitan si component de baza al echipei Medicina Timisoara, iar din 2002 director; intre 2006-2010 a fost MEMBRU IN CONSILIU DIRECTOR AL FEDERATIEI ROMANE DE SAH, antrenor al lotului de tineret al Romaniei, dublu campion national pe echipe, evoluand in 7 finale ale Campionatului National individual al Romaniei.

Primul eveniment organizat in cadrul proiectului de colaborare a fost un simultan sustinut de M.I. Ioan Marasescu la 20 de mese, in compania tinerilor sahisti bailesteni. Semnalez prezenta la startul competitiei a prof. Dorel Grofu (Ascociatia „Centrul Olimpic”), prof. Costica Mustatea, prof Gabriel Tica, director adj. al Liceului „Mihai Viteazul”, si mai ales a profesoarei Camelia Ionescu, principalul artizan al organizarii si demararii proiectului de parteneriat.

Simultanul s-a desfasurat de-a lungul a trei ore, in conditii de fair-play, fiind animat de dorinta sahistilor nostri de a se remarca, de a opune o darza si cat mai lunga rezistenta. Remarc buna evolutie a sahistilor Diana Mitu, Alin Vadeanu, Alecu Firtulescu, Rares Sclipcea si, de asemenea, jocul solid, bine organizat al prof. Mircea Gheorghiu, de altfel un mare pasionat al sportului mintii-acesta obtinand un rezultat de exceptie, as zice „remiza vietii sale”.

Festivitatea de premiere a fost una indelung aplaudata, M.I. Ioan Marasescu oferind diplome de participare tuturor participantilor, o cupa, Clubului de Sah reprezentat prin subsemnatul, una, micului si talentatului sahist Rares Sclipcea (9 ani), si o alta, in semn de multumire pentru deosebita implicare in realizarea acestui proiect, profesoarei Camelia Ionescu, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, membru al Asociatiei „Cercul Olimpic”.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

1 comentariu

  1. Sahul sportul mintii

    Da, intradevar, o competitie foarte interesanta, domnul Marasescu a avut o prestatie de Maestru International, totusi sa-l felicitam pe concitadinul nostru, Mircea Gheorghiu, care a reusit un rezultat extraordinar, o remiza cu maestrul.
    Bravo Mircea!

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.