Steaua lui Nea Marin – Video

Oriunde s-ar afla, orice bailestean stie ca anul acesta, pe 7 aprilie, Amza Pellea ar fi implinit 80 de ani. A fost omul care a facut din numele orasului nostru, renume. Si Primaria Bailestiului a considerat ca este potrivit sa organizeze o saptamana de manifestari dedicate marelui actor. Punctul culminant a fost reprezentat de evenimentele de la Bucuresti dedicate lui Nea Marin.

De dimineata, la Cimitirul Bellu, a avut loc o slujba de pomenire oficiata de preotul Catalin Neacsu, in prezenta fiicei, Oana Pellea, a celor doua surori ale marelui actor si, desigur, a numerosi bailesteni, in frunte cu domnul primar, Costel Pistritu. Pomenirea s-a facut „ca la Bailesti”, cum i-ar fi placut lui Nea Marin, cu praz, paine in test, colaci, coliva si nelipsitul zaibar.

Tot impreuna, am mers in Piata Timpului, acolo unde oficialitatile au dezvelit Steaua lui Amza Pellea, un omagiu meritat si apreciat. Domnul primar, alaturi de doi elevi ai Liceului „Mihai Viteazul”, Andreea Mateescu si Razvan Corneanu, a oferit doamnei Oana Pellea, un portret al actorului in rolul lui Mihai Viteazul. O traditionala papornita olteneasca i-a fost daruita Presedintelui Consiliului de Administratie al Centrului Comercial Cocor, care, la randul sau, i-a oferit Oanei o replica inramata a stelei de pe Walk of Fame-ul bucurestean.

La finalul evenimentului, dupa interviuri si emotii impartasite si cu bailesteni deveniti bucuresteni, Oana Pellea le-a impartit celor prezenti cozonac si zaibar. Toti am fost invitati la un cocktail in amintirea lui Amza, la Centrul Comercial Cocor.

Tot atunci, Oana ne-a marturisit ca, la Bailesti, si-a umplut inima de liniste si recunostinta, ca a fost impresionata de implicarea bailestenilor, autoritati si oameni de rand, in egala masura.

Prof. Anisoara Putan
Prof. Andreia Helga Stroe

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

1 comentariu

  1. Oltean

    Bravo, bailesteni, cinste voua!

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.