Au inceput lucrarile la Parcul Tineretului din Bailesti

Dupa cum deja ati observat, au inceput lucrarile de modernizare la Parcul Bailesti. Din planul urban de dezvoltare urbana fac parte: „Modernizarea strazilor, trotuarelor si infiintarea de parcari auto in Municipiul Bailesti”, „Modernizare si extindere parcul Tineretului in municipiul Bailesti” si „Sistem de supraveghere urbana in municipiul Bailesti”. Valoarea totala a lucrarilor este de 10,4 mil euro, bani obtinuti din fonduri europene nerambursabile.

Modernizarea si extinderea Parcului Tineretului din municipiul Bailesti, se realizeaza in vederea obtinerii unei calitati superioare a spatiului verde, cat si pentru cresterea gradului de confort, astfel incat acest spatiu sa functioneze ca un spatiu pentru activitati socio-culturale dar si ca un spatiu de odihna si relaxare.
Extinderea spatiilor verzi cu peste 7000 metrii patrati, duce la imbunatatirea factorilor de mediu si a calitatii vietii.
Suprafata totala a parcului extins si modernizat de la 18000 metrii patrati la 21600 metrii patrati si este impartita astfel:

  • zona alei = 5832 mp;
  • zona verde-amenajare peisagistica (gazon, flori) = 15768 mp.

Dotarea cu obiecte de mobilier urban:

  • banci = 145
  • stilp iluminat cu un felinar = 185
  • stilp iluminat cu trei felinare = 25
  • plantari de arbori si arbusti = 187
  • gard viu = 75 mp
  • sistem de udat cu aspersoare pentru suprafata cu gazon
  • cosuri gunoi = 65
  • foisor
  • realizarea a trei movile ornamentale din piatra
  • fintani arteziene = 2
  • pergole din lemn

Conceptia de realizare a proiectului peisagistic urmareste concentrarea vizitatorillor asupra unor centre compozitionale si a relatiei cu contextual peisagistic.

Observatie:
Au existat diverse zvonuri cum ca vor fi taiati copacii din parc. Acesta lucru este un neadevar. La proiectul parcului s-a luat in considerare pozitia actuala a copacilor existenti, urmand a se face doar o cosmetizare a lor si vor fi eliminati doar aceea care prezinta pericol pentru siguranta cetatenilor (cei care sunt intr-o stare avansata de degradare).

Panorama parcul Bailesti - Stadiul lucrarilor in data de 21 mai 2011

Click pe imagine pentru a o vedea la rezolutie mai mare

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

24 Comentarii

  1. gheorghe

    firma cu care se face lucrarea este una de transport din Drobeta-Turnu Severinsi este infiintata cand in 1994 cand in 2002, are ba 74 salariati,ba 600.are sediul cand pe Topolnitei nr 5 nr 8 ?,cand pe D. Gheata.
    Ei ,si uite asa cu un capital subtire castiga licitatii publice in draci de la Cons jud Dolj si Mehedinti,iar unde nu ajunge face contestatii si le castiga ! (vezi cazul plenita-castrele traiane si Verbita), sa mai spunem ca are mai multe contracte angajate si licitatii castigate dacat are angajati.
    La ce ne asteptam ? Eu sincer ma astept la un jaf din bani publici. Cu 10 milioane de euro va spun ca tot orasul ar fi aratat ca o papusa ! Iata de ce zic ca actualul primar nu face decat jocul si loc pentru banii murdari ai mafiei PDL.

  2. UN OLTEAN DE LA TURDA

    In sfirsit se face ceva si in Bailesti.Ne bucura sa stim ca atunci cind mai vii pe acasa ai un parc unde sa te recreezi,unde sa-ti depeni amintirile cu prieteni.Tin sa-i felicit pe edili orasului pentru efortul depus de a infrumusetea acest oras de cimpie.

  3. Bailestean de Bucuresti

    Felicit pe toti ce-i interesati cu adevarat de Bailesti.
    Rautatile care au macinat de peste 20 de ani ,atat societatea bailesteana cat si societatea romaneasca , sunt la fel .
    Cand apare o schimbare ,noi , ne grabim sa etichetam, insa nu avesm nici o clipa , analiza reala ,mai mult chiar improvizam .
    Dragii mei bailesteni de acasa , va felicit pentru ca ati reusit sa va gasiti drumul , sa va bucurati ca in orasul nostru Bailesti ,se intimpla ceva bun .
    Rog din suflet pe cei care doresc sa promoveze ,,rautati ” ,sa se gandeasca ca , fac rau comunitatii in general , nu omului pe care il tintesc.
    Sunt convins ca ati inteles cu totii ca suntem datori(bailesteni de acasa si bailesteni de pretutindeni)sa sprijinim orasul nostru .
    Va saluta un bailestean care traieste departe de casa

  4. gheorghe

    bucurestene,ia intra tu la clipurile de la „boboteaza” sa vezi ce a mai ramas in oras .MARTOAGE !

  5. gheorghe

    pentru parc noi venim cu 9 miliarde de lei !,adica 9.ooo de milioane !era nevoie? un parc frumos faceau si firmele noastre daca le dadeam voie.

  6. gheorghe

    3 proiecte :1,2,3.
    1.val proiect 9.098.343 euro.
    2.val proiect 1.027.345 euro
    3.val proiect 308.234 euro

    Total val proiecte (1+2+3) = 10.433.922 euro.

    Nerambursabila 1=7.206.858 euro
    2= 813.761 euro
    3= 233.927 euro

    Total val nerambursabila (1+2+3)= 8.254.546 euro

    suportati de noi ,restul,adica =10.433.922 euro – 8.254.546 euro = 2.179.376 euro ,care la schimbul actual ar face cam 90.000 milioane vechi.Sau altfel spus in jur de 100 euro de caciula pentru fiecare locuitor al orasului,fie ca e copil sau pensionar ,numai pentru aceste proiecte.

  7. gheorghe

    Acestia sunt banii bailestenilor,din buzunarele lor.Pe langa acestia cica s-ar da de inca 5 ori pe atat de catre UE.Lucrarile pe strazi se vor face in 17-19 luni,adica exact in perioada de alegeri locale ! Iata de ce nu s-a facut nimic pana acum in oras ! In alegeri se vor duce bani si spre alte…lucrari!Bunaoara afisuri electorale,propaganda din usa in usa ,careia ii zic acum „door-to-door”-cu o atentie,bineinteles ,ca sa se stie ca se face treaba !

  8. gheorghe

    si iata cum ne furam singuri caciula !Daca iese la alegeri „imi vor da bani sa termin ce am inceput!-sa nu vina ailaltii ca nu mai fac nimic si va ia de la poarta dalele si borburile-berceanu!”- cum a facu Negret intr-o campanie cand s-a plimbat cu bordurile de pe srt.T.Vladimirescu pe 23 August si in final le-au dus pe str. dr. Ciobanu.Tismana.

  9. gheorghe

    Bailestenii,docili si cu bun simt,batrani si resemnati vor zice ca au cel mai bun primar si vor vota in proportie de 25% din localitate un primar care sa dea mana libera si nas PDL-ului.Si basescu cu ai lui se vor face mai rai ca pe vremea lui Ceausescu si nu vei mai putea nici sa tai vitelul (in cazul fericit ca il vei mai avea),nici sa aia muierea ca te va vedea pe camera si va voi sa o faca el…! Si uite asa Bailestiul, cu Maresalu si cu Manciu va capata statut de Maracine sau de sat razlet si fara industrie,fara locuri de munca …ceva asemanator Plenitei sau Coveiului!

  10. gheorghe

    Daca a scapat la strigarea asta spitalul de la inchidere,in mod sigur data viitoare nu va mai scapa.Parcul va deveni „Padurea din mijlocul satului” unde vor paste in voie caii costorarilor si pe care ii va boteza dom primar la Boboteaza,va filma a lui Klaibar sa dea la televizor si toata lumea va fi fericita !
    ceea ce sanatate va doresc si voua,al vostru Suca !

  11. gheorghe

    o banca 10.000.000 lei ;un stalp =2 mil,un pom=1 mil,1mp de gard viu =1mil,un cos de gunoi =2 mil.,200 mil =foisorul,300 mil =3 movile de pietre,500 mil =2 fantani arteziene.300 mil= pergolele (niste lemne atarnate).Total 75% din proiect(3.500 milioane) si tot mai raman vreo 1.000 de milioane pentru a pune pavaj pe 6.000 mp si gazon si flori pe un teren de 100 m lungime si 150 m latime.Gazonul si florile ne-ar costa 100 de mil. si ar mai ramane 900 de milioane pentru pavaj.Suplimentam cu oameni de la noi (fostul IGO ),cu inca 500 de milioane din alte servicii(transport sponsorizat,masini concasat,material saditor…)si in final am facut un parc ce n-are daica la Barca.
    Daca nu e asa spuneti sumele corecte voi,dar nu ca la buget unde nu se pot citi !ci cu TRANSPARENTA,dom primar, sa stie bailestenii pe ce dau anul acesta peste 4 milioane de lei fiecare,fie ca e copil de scoala sau batran (de la al cu tata-n gura, pan’ la al cu barba sura).adica 15-20 milioane de lei pe familie !

  12. gheorghe

    hei,copii, sunteti acasa ?

  13. gheorghe

    sa vina Ion,sa vina Ion / la primarie campion !

  14. gheorghe

    avem nevoie de un astfel de primar,nu de unul care e pres in fata lui berceanu si (ca sas nu-l ia vantu) e tinut la pamant cu o bordura de pdl .

  15. gheorghe

    faza cu costel a trecut,gata! daca are putina decenta ( si nu i s-a dedulcit la fonduri si magarii pdl-iste) va lasa cale deschisa unui om care are- in sfarsit,un bailestean cu 4 co…-curaj sa se bage!

  16. gheorghe

    s-ar putea sa fie prizonierul afacerilor pdl=iste si sa nu mai poata da inapoi,costel! Acum e acum ! a propovaduit in stanga si in dreapta ca ar fi bine … si acum e pus in situatia de a face pe pielea lui acel bine 1

  17. anonimul

    mah vere macar primarul de este acum incearca sa schimbe ceva……primarii de au fost inainte ce au schimbat????absolut nimic.asa k nu te mai lua de el atata,dak esti tu un primar bun domnu’ gheorghe dc nu candidezi tu?

  18. tudor

    anonimule,n-ai inteles nimic.Ori esti cu slujba de la el,ori nu te intereseaza sa ai una.Daca tot puteam avea bani europeni sa-i fi avut pentru ceva productiv,aici e spilul. Ca asta puteam s-o facem si singuri si nu tine de foame.Daca va este indiferent in ce se duc banii sa fiti sanatosi !Parca vad ca nici pe Ion Colan nu-l agreati.E clar! Amza sa vina si la voi…vaccinul e facut!

  19. ramona

    bai…..gheorghe, esti fffff stresat scumpule! pt tn, oricum ar da’o primarul cred k n-ar fi bn! dak nu face dc nu face dak face dc face? eu ma bucur k face un parc mai frumos, p care sper k si noi, bailestenii, sa-l pastram curat (slabe sanse ce-i drept, dar eu totusi sper!). dak t crezi mai bun sau mai capabil participa si u la alegeri, dak nu incearca cel putin sa t abtii d la atatea comentarii si critici aduse primarului! sau altfel spus shut the **** up! bye!

  20. sceptic

    bv gheorghe….firma e ok …are cu ce sa faca 10 parcuri in acelasi timp…banii sunt de la ue si cred ca mr.pistritul stie asta…si o sa stea deoparte de magarii cu acte aditionale etc.etc….pentru ca de fapt oamenii vor veni ,stiu in ce se baga si pe ce bani , dar suma nu include si partea partidului si atunci dl.primar o sa-i roage el sa faca un act aditional , o sa vina la Bailesti un ciudat de om cu un Audi alb B-101-DND SI SE VA REZOLVA…..dar nu stiu de ce imi aduc aminte ca si celalat primar a facut ceva „afaceri” cu lemne pentru scoli tot prin severin si l-am vazut dimineta la stiri 🙂
    – oricum la 1 mil euro ar trebui sa iasa ceva frumos …pana una alta …bv domn Primar !!!!!!!!

  21. sceptic

    apropo …firma poate sa aiba sediul oriunde pe stada topolnitei…ca toata e a lui badescu !!!!!!!!!!

  22. tudor

    comentati,comentati cat mai puteti!

  23. un bailestean mandru care traeste in Craiova

    Domnule Gheorghe s-a asternut linistea??? 70% -Costel Pistritu ; 15% sa vina ion sa vina ion la primarie campion!:)) sunteti penibili dragi comunisti…sau psd-isti ma rog

  24. stan

    Au existat diverse zvonuri cum ca vor fi taiati copacii din parc. Acesta lucru este un neadevar. La proiectul parcului s-a luat in considerare pozitia actuala a copacilor existenti, urmand a se face doar o cosmetizare a lor si vor fi eliminati doar aceea care prezinta pericol pentru siguranta cetatenilor (cei care sunt intr-o stare avansata de degradare).” pot sa aduc fotografii de la fata locului , cel putin 15 copaci taiati ! Tot ce s-a facut in parc se putea face cu banii si cu munca moastra locala ! si va asigur ca iesea si mai frumos ! asta nu mai este parc …

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.