Zilele Liceului „Mihai Viteazul” Bailesti

O saptamana intreaga a fost mare sarbatoare la Liceul „Mihai Viteazul” Bailesti. „Zilele” acestei institutii de prestigiu din urbea noastra, ce s-au derulat in perioada 16 – 20 mai, au debutat si s-au desfasurat in paralel cu „Zilele portilor deschise”. Pe parcursul acestor zile, elevi si profesori din celelalte institutii de invatamant bailestene au vizitat Liceul „Mihai Viteazul” Bailesti pentru a se informa in legatura cu oferta educationala, a se familiariza cu laboratoarele si cabinetele scolare, participand si la secvente de curs (experimente, lucrari de laborator etc.).

Liceenii au avut posibilitatea de a-si etala cunostintele solide dobandite pe parcursul anului scolar si s-au intrecut in concursurile interdisciplinare „Cine stie, castiga”. Talentul, tenacitatea si dorinta de autodepasire, ce-i caracterizeaza pe elevii nostri, au fost evidentiate si prin campionatele de fotbal si de tenis de masa ale liceului.

Cu aceasta ocazie a fost lansata o campanie de promovare a non-violentei in mediul scolar. Suportul material al acestei actiuni a fost reprezentat de scenete de mimica si pantomima si o expozitie de lucrari: „Non-violenta in scoala”, autori fiind elevii claselor IX – XII, coordonati de doamnele profesoare Mirela Matara si Iulia Durac.

Punctul culminant al Zilelor Liceului „Mihai Viteazul” Bailesti a fost vineri, 20 mai, atunci cand, in prezenta cadrelor didactice, a elevilor si reprezentantilor Primariei Municipiului Bailesti si ai Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, domnul primar Pistritu Costel si domnul director Panait Dan au taiat panglica tricolora, la inaugurarea terenului de sport din curtea liceului. Terenul a fost reabilitat si acoperit cu gazon sintetic, avand functionala instalatia nocturna cu 10 lampi, printr-o investitie de 110000 lei, bani alocati din bugetul local, dar si gratie bunei gospodariri interne. Majoretele au fost ‚pata de culoare’ ce nu putea sa lipseasca intr-un astfel de cadru.

In cea de-a doua parte a zilei, domnul director Panait Dan, domnul director adjunct Tica Gabriel, domnisoara coordonator educativ Traila Liliana si dirigintii fiecarei clase au felicitat si inmanat diplome si carti celor 60 de elevi care au obtinut premii la concursurile judetene si nationale. De asemenea, au primit cate o diploma de excelenta si doamnele profesoare Pistritu Emilia, Jianu Elena si Vaduva Ștefania pentru rezultate deosebite obtinute cu elevii la concursurile si olimpiadele de chimie si biologie. Cu spectacolul artistic coordonat si prezentat de domnul profesor Burca Laurentiu, care a inclus prezentare de moda, teatru, muzica si dans, s-au incheiat Zilele Liceului ”Mihai Viteazul” Bailesti din anul scolar 2010 – 2011.

Prof. Andreia Helga Stroe

 

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.


Foto: Marian Milovan

2 Comentarii

  1. gheorghe

    Bexu termina si el liceul ?

  2. Ioana G.

    Sunt pe jumatate bailesteanca , dupa tata.Am crescut la Bailesti si iubesc acest oras .Locuiesc departe de Bailestiul copilariei mele si de tara mea Romania. Sunt surprinsa placut ,de tot ce se intampla pozitiv acasa la Bailesti.
    Doresc tuturor bailestenilor sa sustina pe mai departe schimbarile pe care le-au inceput , sa sustina pe cei care ii conduc si asa cum se vede din reportaj , exista proiecte marete de infrastructura la nivel de Bailesti.
    Celor care fac munca aceasta grea in educatie ,ii felicit pentru rezultatele bune obtinute la concursuri , le doresc putere , rabdare si corectitudine , pentru ca un absolvent ,trebuie inainte de toate sa realizeze ca intra intr-o lupta cu viata dura romaneasca , din care trebuie sa invinga.
    Succes pe mai departe tuturor.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.