Carnavalul Sahului

In zilele de 31.05 si 01.06 2011 in orasele Vidin/BG si Calafat/RO s-a desfasurat „Carnavalul Sahului” prilejuit de aniversarea zilei de 1 Iunie-Ziua Copilului. In cadrul manifestarilor au avut loc partide demonstrative de sah in aer liber, cu piese-gigant, parada micilor sahisti, simultane sustinute de doi Mari Maestri Internationali, unul roman si unul bulgar. Marele maestru roman invitat la acest eveniment a fost Constantin Ionescu, pana de curand secretar general al FRSah, actualmente antrenor federal. Reprezentantul Bulgariei a fost MMI Dejan Bojkov, component de baza al echipei olimpice de la sud de Dunare.

Clubul nostru a fost reprezentat de 11 sportivi si de antrenorul acestora. La simultanul sustinut la Vidin, doua sahiste de la clubul bailestean au obtinut rezultate de exceptie. Astfel, Issabel Iuresi si Diana Mitu au propus remiza in pozitii absolute egale, iar, marele maestru international bulgar Dejan Bojkov a acceptat.

In ambele orase s-au desfasurat parade ale elevilor pasionati de „sportul mintii”, inaugurandu-se, de asemenea, mai multe mese fixe din marmura pentru practicarea jocului de catre cei interesati.

Corina Firtulescu

1 comentariu

  1. Ionut

    bravooooo:X

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.