Turneul International de sah de la Belogradchik

Turneul International de la Belogradchik a avut loc in zilele de 25-26 iunie 2011 in sala de festivitati a Hotelului Skalite****. Participarea a fost una numeroasa, la start aliniindu-se 50 de competitori de la Cluburile „Palatul Copiilor”, „Tinerii Maestrii”, Craiova, „Chess Club Vidin”, „Zajecar Club” (Serbia), „Clubul de Sah”, Bailesti. Desi printre competitori s-au numarat multi jucatori de valoare, (doi mari maestri, mai multi maestri nationali), evolutia coechipierilor nostri a fost una meritorie, deacum consacrata sahista Issabel Iuresi obtinand locul I la feminin.

Organizarea acestei competitiia fost de un inalt nivel, pe langa lupta sahista stricta, sportivii avand si posibilitatea de a face si turism montan.

Urmatoarea competitie va fi organizata in municipiul Drobeta Turnu Severin in zilele de 15-16 iulie 2011. Concursul se inscrie in cadrul proiectului „Friends on 64 squares” implementat de catre PLIMM Calafat in partenerit cu Agentia Regionala de Dezvoltare si Centru de Afaceri (ARDBC) si Clubul de Sah „Naiden Voinov”, ambele din Vidin/BG.

Proiectul „Prietenii celor 64 de patrate” vizeaza sustinerea schimburilor educationale, culturale, de tineret si sportive, urmarind ca si tinta de fond punerea bazelor unei retele stabile de cooperare romano-bulgare la nivelul copiilor si tinerilor.

Antrenorul si sportivii clubului de sah din Bailesti tin sa multumeasca presedintelui PLIMM Calafat, ing. Ionel Dumitrescu-managerul proiectului si d-rei Mariana Popa, coordonatorul proiectului, care prin cooptarea echipei noastre de sah in aceste competitii ne-au oferit fericitul prilej de a progresa si lega frumoase prietenii cu copiii si tinerii romani si bulgari.

Corina Firtulescu

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.