Festivalul Zaibarului Editia a IV-a

Primaria Bailesti si Casa de Cultura „Amza Pellea” organizeaza in perioada 22-23 octombrie 2011, editia a IV-a a Festivalul Zaibarului la care si-au anuntat prezenta producatori de vinuri si de produse traditionale de pe intreg cuprinsul tarii.
Festivalul se va desfasura pe parcursul a doua zile, dupa urmatorul program:

Sambata 22 octombrie 2011

  • ora 10:00 – „Caravana zaibarului” – incursiune la producatorii de zaibar pentru promovarea evenimentelor care vor avea loc cu acest prilej;
  • ora 14:00 – Bd. Lt Becherescu – Crearea ambientului, prin difuzarea unui program de muzica populara autentica atat pentru participantii prezenti, cat si pentru cei care vor vizita standurile si vor servi din produsele traditionale de toamna – pastrama cu mamaliguta, carnaciori oltenesti, mititei la gratar, dovleac copt si alte bucate traditionale, toate stropite cu zaibar de la Nea Marin;
  • ora 16:00 – Spectacol de muzica si dansuri populare

Duminica 23 octombrie 2011

  • ora 10:00 – „La casa lu’ Nea Marin” – vizita la Casa Memoriala „Amza Pellea” (alaiul va fi insotit de trasuri si calareti), unde un sobor de preoti va sfinti si slobozi zaibarul, dupa care va fi „transportat” la locul la care va avea loc evenimentul, pentru degustatorii care vor constitui juriul pentru concursul proprui-zis
  • ora 10:30 – Bd. Lt Becherescu – organizarea concursurilor: cel mai bun zaibar, cel mai frumos stand gastronomic traditional, cea mai originala reteta.
    Vor fi acordate premii substantiale.
  • ora 11:00 – Spectacol de muzica si dansuri populare
    Spectacolele vor fi sustinute de asamblurile folclorice „Salba Prahovei” din Plopeni (Prahova), „Calabreaza” din Breaza (Prahova), „Hora” si „Rapsozii Oltului” din Draganesti-Olt (Olt), „Flori de mar” din Curtisoara (Olt), „Bobocica” din Bailesti (Dolj), „Perla Dunarii” din Ciupercenii Noi (Dolj)

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.