Santierul Bailesti

Prefectul de Dolj si primarul din Bailesti au verificat stadiul lucrarilor

Prefectul de Dolj si primarul din Bailesti au verificat stadiul lucrarilor

Bailestiul se primeneste cu bani europeni, primele proiecte incepand deja sa prinda contur. In centrul orasului, pe o suprafata de aproximativ 18.000 mp, se lucreaza la modernizarea Parcului Tineretului. Valoarea lucrarilor este de peste un milion de euro. Primarul municipiului, Costel Pistritu, spera ca pana la finele acestui an sa finalizeze aleile si sa monteze mobilierul in parc, din primavara urmand sa se ocupe de partea peisagistica, plantarea a 265 de arbusti, acestia fiind adusi in parc alaturi de alte zeci de specii vechi de sute de ani. „Terenul acesta a apartinut in perioada anilor 1800 printului Stirbei, care avea aici depozitele de cereale. El l-a donat autoritatilor locale. Zona a fost transformata in parc, iar acum, prin proiectele pe care le avem in derulare, acest parc va fi total modernizat. Se va pune gazon pe o suprafata de 17.000 mp. Aleile vor fi dotate cu lampadare, pergole din lemn, fantanile arteziene vor fi reparate si modernizate, se vor crea scuaruri”, a explicat edilul-sef al orasului.

Un alt aspect care se va schimba in peisajul Bailestiului sunt strazile, trotuarele, parcarile, caci mare parte din infrastructura orasului va fi reabilitata. Proiectul de reabilitare si modernizare are o valoare de aproximativ 10.000 de euro. Cu aceasta suma se vor fi moderniza peste 22.000 de metri de artere de circulatie si peste 3.000 mp de zone pietonale, vor fi reabilitati peste 75 mp de trotuar si vor fi amenajati peste 12.000 mp de parcari. „Prin acest proiect vom reabilita 25 de strazi din oras. Totodata, incep lucrarile la modernizarea retelelor de apa potabila si canalizare, plus ca se vor introduce retele noi acolo unde nu exista in oras. Cand lucrarile acestea se vor finaliza, Bailestiul va fi singurul oras din judetul Dolj care va asigura pentru cetatenii sai 100% apa potabila din sistemul centralizat”, a adaugat primarul Bailestiului. Proiectul despre care acesta vorbeste are o valoare de peste 12.000 de euro, o suma mare. Din acesti bani, primaria va reabilita sistemul de apa al orasului pe o lungime de 15 km, dar o va si extinde acolo unde nu exista. O alta latura a proiectului inseamna reabilitarea canalizarii pe o lungime de 5 km si construirea a inca 52 km de canal.

In Bailesti au fost depistati deja hoti cu ajutorul sistemului de supraveghere amplasat in oras. Acesta este tot un proiect cu fonduri UE, in valoare de 308.234 de euro. Din aceasta suma in oras au fost montate 42 de camere video.

Sursa: Gazeta de Sud, 5 oct. 2011

8 Comentarii

  1. Suca

    Bravo! Am mare incredere in finalizarea cu succes a acestor proiecte. Totul este doar o chestiune de timp. Cu siguranta se va exista un disconfort prin infiintarea santierelor de lucru, cel putin pentru canalizare, dar zic eu ca merita acest lucru.

  2. CIMPEAN FLORIANA

    SPOR… LA TOATE LUCRARILE!!!FRATILOR INCERCATI SA NU VA ASUMATI CEEA CE NU VA APARTINE!!!REGIMUL CEAUSIST NE-A OBISNUIT PROST IN ACELE VREMURI…FURAM TOTI DE PE UNDE LUCRAM…DAR CIVILIZATIVA,NU TRAITI CA PE VREMEA ACEEA…FORMATI-VA OBICEIURI BUNE SI PRINCIPII SANATOASE.EL SHADAI.

  3. darius

    Si ce s-a întâmplat cu hoții care au fost prinsi cu ajutorul camerelor. Nu dați răspuns, este o întrebare retorică. Cu bine!

  4. Zaibar

    Hotii au fost amendati, au fost luati de acasa „ca din oala” pe baza inregistrarilor video. Nu ar fi rau daca s-ar initia si o lista a rusinii, amplasata intr-un loc circulat, pe care sa fie afisati toti ce care au facut astfel de abateri. Cred ca este cel mai urat lucru sa iti apara numele trecut acolo sa te arate toate lumea cu degetul.

  5. onu

    felicitari domnule primar . primul primar dupa 1990 care a facut ceva pe acest orasel

  6. relu

    Suca,onu,FLORIANO,ce ziceti ? ca astia fac cica o gazeta la piata cu „rusine-nu faveti ca ei !”,cu voi o sa faca o rubrica „ne mandrim cu ei-urmati-le exemplul!”

    Zaibaruleee!,inchide gura ca mirosi a comina !

  7. CIMPEAN FLORIANA

    pentru relu: nu vreau sa se faca o lista…e deja facuta cu ei….si sper ca doar gindul ca ar putea fi citati intr-o piata publica sa-i umple de rusine!!!

  8. relu

    si tu mancasi comina , Floriano ?

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.