Zaibarul, vinul care le-a facut localitatea celebra abia daca le ajunge oamenilor din Bailesti

Locuitorii din Bailesti, Dolj, se plang de productia de zaibar din acest an, care e mult mai mica decat cele din anii trecuti, cand oamenilor le ajungea si pentru vanzare, mai ales ca aici cererea pentru acest vin, facut celebru de Amza Pellea, in rolul lui nea Marin, este foarte mare.

Ca si anul trecut, bailestenii au fost dezamagiti cand a venit vremea recoltei. Productia vinului pe care si l-au inregistrat ai la OSIM ca marca a orasului a fost sub asteptari si multi spun ca abia le va ajunge pentru consumul propriu. „A dat bruma peste struguri si nu am avut nici in acest an productie mare. S-a facut cat sa ne ajunga noua. Era bine daca ramanea si pentru vanzare, fiindca acum vinul nostru este renumit si este cautat”, spune Chirea Lazar, un bailestean, care are locuinta lipita de casa memoriala a lui Amza Pellea, cel care i-a dat viata si farmec personajului nea Marin, din celebra comedie regizata de Sergiu Nicolaescu, „Nea Marin miliardar”.

Cu toate acestea, oamenii din oras se pregatesc pentru Festivalul Zaibarului, care va avea loc luna aceasta, pe 22 si 23, unde se va desemna zaibarul cel mai bun din localitate.

Sursa: Ziarul Libertatea, sambata, 1 oct. 2011

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.