Sirul Luminii lui Amza Pellea, la a III-a Editie

In ziua de luni, 12 decembrie 2011, se implinesc 28 de ani de la trecerea in lumea celor drepti a marelui actor Amza Pellea (n. 7 aprilie 1931 in Bailesti, Dolj – d. 12 decembrie 1983 in Bucuresti).
In semn de recunostinta, municipalitatea din Bailesti, organizeaza, o serie de evenimente la care va invitam pe toti sa luati parte.

Agenda cuprinde:

  • Dezvelirea troitei din parcul Tineretului, a marelui actor;
  • Organizarea Sirului luminii lui Amza Pellea, editia a III-a.
    Mesajul acestei actiuni a fost inca de la inceput, din anul 2009, acela ca, lumina lui Amza, ne aprinde luminile festive de sarbatori din oras (se pleaca de la troita din parc, in sir, cu luminari aprinse, spre Casa Memoriala Amza Pellea. Primul membru al sirului aprinde candela din Casa Memoriala, iar atunci se aprind luminile festive in oras).
    Se asteapta sa participe mai multi bailesteni ca anul trecut, cu candele sau lumanari aprinse;
  • La casa memoriala „Amza Pellea” se va descoperi steaua in oglinda a marelui actor Amza Pellea, stea care va fi identica cu steaua din Piata Timpului din Bucuresti de pe „Walk of Fame”, pe care municipalitatea din Bailesti, impreuna cu fiica actorului, Oana Pellea, au dezvelit-o in data de 07.04.2011;
  • Nea Marin, ne va primi cu covrigi, nuci, mere, dar si cu momente artistice.

La toate aceste evenimente, va fi prezenta, fiica marelui actor, Oana Pellea.

Veniti in parcul Tineretului, in ziua de 12 decembrie, ora 16:45 pentru ca sunteti cei pe care Amza Pellea i-a iubit, sunteti bailesteni!

Vezi aici o galerie foto de la editia din anul anterior.

7 Comentarii

  1. oltean

    Zaibar, draga, ce faci…?
    Fotografiile aste le-am mai vazut si8 anu trecu, acea editie a fost un mmare fis.

  2. Zaibar

    Daca citeai cu atentie vedeai ca e scris „anul anterior”!
    Pana pe 12 decembrie mai este sau tu vrei sa vezi poze din viitor? 😀

  3. mitel

    candva Amza vorbea de o Vale Seaca unde visa sa se intoarca si sa faca o fantana !Va propun ca in fata Cassei Sindicatelor ,in partea laterala spre scoala 5, se poate face o fantana (atentie!) cu cumpana ! cu chei de piatra , cu segmente de lemn in loc de lant si la cumpana cu un fier de plug ! ca in poezia lui M Sorescu.Poezie pe care asa de frumos o spune T Gheorghe !

  4. Zaibar

    Din cate stiu eu Primaria Craiovei initiase poriectul „Fantana memoriala Amza Pellea” fantana care urma sa fie aplasata in zona Teatrului National „Marin Sorescu” (institutie pe care, candva, Amza Pellea a condus-o), mai exact, langa Aleea Personalitatilor. Pentru asta municipalitatea din Craiova a decis sa organizeze un concurs de idei.
    Ceea ce zic eu erau niste treburi care au circulat in anul 2007, insa nici pana azi nu s-a concretizat nimic.

    De ce sa nu o facem la Bailesti? Poate obtinem sprijinul institutilor din bailesti. Totusi nu e o investitie foarte mare.

  5. mitel

    Iesim in lume prin ceea ce avem personal . Noi o facem ,nu Craiova! Cu jgheab si ciuturi de lemn ! Pana nu dispar cei ce stiu a face fantani ! Stanel Uncheasu si Valti ,cumnatul lui Zorel.Pe locul unde s-a prapadit Sandu Mozara.Ideea v-o daruiesc cu drag.Cu o conditie:sa se stie!nu cum au facut altii care profesori fiind la liceul M Viteazu au votat in Consiliu „contra” investitiei „centrala de incalzire pe gaz” propusa si dusa la bun sfarsit de Marius Kleibel-director adjunct pe atunci,iar apoi au adus si ei o sticla de vin la „taiatul panglicii”-se cunosc ei !

  6. mitel

    si inca ceva ! Filmati „facutul sapunului” cu toate secretele reusitei, altfel vom uita ca parintii nostri se spalau si ne spalau cu …”codrul de sapun”-si nu aveam matreata, nu ne cadea parul…,acum shampoane si lotiuni si …degeaba ! Pastrati ce e etnic si spacific pe la noi, avem acum posibilitatea !

  7. oltean

    mitele, scriu asa ca asa scrii tu, ideea cu fantana in fata Casei de Cultura „Amza Pellea”, „clubul sindicatelor, cum il numesti tu, este de mult timp.
    Adevarat ca nu s-a gasit niciun primar s-o puna in practica, poate o va pune actualul primar.
    Adevarat ca Amza, pe timpul bolii, a suferit mult si s-a dorit sa bea apa de fantana, nea Ionel Burineac, din cate stiu, i-a dus o damigeana. In chinurile mortii chiar s-a dorit o fantana, subscriu la ideea ta, sau a altora, ar fi un lucru bun.
    Ar mai fi de spus si faptul ca o parte dintre noi bailestenii, o spun cu mare durere, nu stinm sa pretuim o fantana. Nu stiu daca vre-o fantana publica, adica din acea de pe strazi, mai are apa potabila, mare pacat. Aruncam diverse lucruri in ele, le spurcam cum se spune, la fantana bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, cand a fost sleita, s-au gasit , printre altele, si prezervative…. offfffffffff, ce mare pacat facem, apa este viata, trebuie s-o pretuim!
    Fantana lui Amza trebuie facuta, eu as faceo chiar in Gradina Publica, o fantana cu cumpana, si cum spui tu, nu cu lant, ci cu lumanari, ca asa le spune acelor secmente, si o ciutura mare, de unde sa se poata bea apa limpede si rece, in amintirea marelui nostru actor.
    Te salut Mitele, acolo in Grecia unde esti, numai bine!

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.