Balta Cilieni, Bailesti – Arie naturala protejata

Astazi, la Bailesti, a avut loc seminarul de lansare a proiectului cu finantare europeana „Elaborarea planului de managemnt in aria naturala protejata Balta Cilieni – Bailesti„, proiect derulat de „Asociatia de Dezvoltare Economica, Culturala si Profesionala din Regiunea Oltenia (ADECPRO) in parteneriat cu Primaria Municipiului Bailesti. Acest proiect realizeaza pe deplin obiectivele vizate de axa prioritara 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii” din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu.

Valoarea totala a proiectului este de 421.195 lei, din care valoarea eligibila este de 353.087 lei si valoarea, alta decat cea eligibila este de 68.108 lei (valoarea TVA aferenta valorii eligibile). Durata de implementare a proiectului este de 24 luni (01.01.2012 – 31.12.2013).

Obiectivul general al proiectului este conservarea biodiversitatii in aria naturala protejata de importanta nationala „Balta Cilieni – Bailesti”, in scopul asigurarii dezvoltarii durabile a speciilor protejate.

Obiective specifice:
– Elaborarea planului de management pentru aria naturala protejata „Balta Cilieni – Bailesti” in vederea asigurarii dezvoltarii durabile a speciilor protejate de importanta nationala;
– Informarea si constientizarea populatiei locale, precum si a factorilor interesati cu privire la importanta conservarii biodiversitatii in aria naturala protejata „Balta Cilieni – Bailesti”.

Terenul ariei naturale protejate are o suprafata de 47 ha si intra in categoria domeniului public, conform Hotararii de Guvern 1326/27.12.2001, publicata in Monitorul Oficial 17/15.01.2002.

UPDATE: Balta Cilieni de la Bailesti, conservata cu bani europeniCuvantul Libertatii, 1 feb. 2012
 

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

10 Comentarii

  1. Bailestean de Bucuresti

    Bailestiul se vede tot mai mult in bine. Felicitari celor care se implica in tot ce inseamna proiecte.
    Aceasta este linia dupa care trebuie sa mergem, accesarea a tot ce inseamna fonduri europene.
    Va felicit.

  2. Craiovean de Bailesti

    Intentie laudabila in principiu.
    Dar despre ADECPRO nu am semnale prea frumoase, in speta D.Tulitu. Am dat si eu ca prostu’ din curiozitate, o cautare pe prietenul Google sa vad ce si cum..interesant e ca nu prea gasesc date despre aceasta organizatie, decat numai in conjunctie cu numele de Tulitu .
    Ar fi interesant sa aflam si noi cum se cheltuiesc banii si ce societati vor participa la lucrari si proiecte. Asta..INAINTE DE A SE DA BANII :)))
    Iar daca sunt bani europeni, sa ne gandim ca sunt bani pe care alte tari le-au economisit si nu se dau cadou asa. Bucuria asta de a face proiecte pe bani europeni mi se pare stranie, pentru ca totul in lumea asta COSTA. Chiar si banii astia europeni au un cost.
    Un lucru nu naste suspiciuni in masura in care este transparent. Poate ma ajuta careva sa aflu mai multe. Sau poate nu..:)))
    Hai, sa ne auzim cu bine. Vorba lui nea Marin!

  3. Mihaela Diana

    Vad, ca foarte usor se arunca cu noroi, mai mult ma doare cand vad ca ne mai spunem si bailesteni. Daca ajungem sa fim mai buni decat cei care depun proiecte, mai buni decat cei care evalueaza proiecte si mai buni decat cei care monitorizeaza implementarea proiectelor, atunci ma intreb de ce nu facem in locul lor noi, aceste activitati?
    Cred ca este timpul cel putin cei care ne credem bailesteni, sa sprijinim aceste demersuri foarte bune. Daca nu stim decat sa aruncam cu noroi, indirect noi bailestenii, vom fi murdariti si ii rog pe aceasta cale pe toti bailestenii sa inteleaga ca este obligatia noastra sa sustinem ridicarea orasului nostru natal.
    Sunt mandra ca sunt bailesteanca.

  4. Suca

    Eu nu inteleg pe acesti oameni carcotasi. Nu porneste bine un proiect ca hop si ei: „e furaciune, e hote, se fura banii”.
    Fratilor nu aveti notiuni elementare despre ce inseamna un proiect european. Voi credieti ca acolo sa da un porcoi de bani si fiecare baga in buzunare cat poate de mult?
    E uite ca nu e asa. Exista monitoariza pt fiecare banut cheltuit. Daca se fura, primarul si echipa lui erau de mult anchetati de DNA. Dar uite ca nu e asa, inca mai e primar si 100% va iesi si la alegrile urmatoare si chiar din primul tur.
    Mor cand vad ca noi bailesteni ne scoatem ochii noi intre noi. Lasati domne pe altii sa ne critice.

    Ideea proiecului e laudabila, bravo Pistritu, bravo Bailesti. In felul asta poate se pune cap cu braconajul la Cilieni si cu pastoritul oilor pe tot „aeroportul” lui Nea Marin. Incet, incet orasul nostru incepe sa fie „vizibil”.

  5. george

    ba lingusitorilor, lasati-o mai moale . Omul a tras un semnal de alarma . Cine vrea sa inteleaga bine , cine nu…iar bine ! Cu parcul vedeti cum a iesit? Cand va spuneau unii pe aici ziceati ca sunt carcotasi. Ca sa ai un parc si sa bagi in el un milion de euro pentru alei asfaltate si sa se vada dintr-o parte in alta de parca am fi pe bulevard… halal, lasand la o parte ca trebuia deja terminat ! Cu fondurile, Suca ?pai daca dai un milion pe bec e bine ? daca faci o pergola cu 50 milioane sau o arteziana cu 100 , aia ce sa zica ? e bine , dar noi stim ca factura e umflata si se putea lua si la juma de pret, dar … asa e cand vine …campania ! Ho, ca o sa cada PDL-ul si o sa vedem unde sunt facturile si cine a luat banii !

  6. Bailestean de Bucuresti

    Draga d-le George, se vede de departe ca faceti parte din echipa unui partid. Suntem saturati cu totii de semnalele invocate de dumneavoastra, iar daca va doare atat de mult de parc si de toate proiectele depuse de autoritate, macar incercati sa spuneti adevarul. Sunt convins ca nu stiti nici macar cata munca este la un proiect, evaluare si mai mult monitorizare, stiti decat sa aruncati cu noroi. Daca va credeti bailestean, incercati macar sa respectati pe cei care au reusit aceste lucruri, pentru ca 20 de ani, in Bailesti s-a distrus tot: industrie agricultura, cooperatie si altele.
    Pentru ce atata ura? Chiar nu pot sa inteleg, iar daca tot vreti sa aratati ca va pasa, incercati sa va implicati nu aruncind cu noroi asa cum faceti, ci prin fapte, ca doar sunteti acasa la Bailesti.
    Va salut pe toti si sa auzim numai de bine.

  7. Craiovean de Bailesti

    Domnilor, atmosfera se incinge usor si nu inteleg de ce:)).
    As puncta putin, dupa ce am citit comentariile:
    1. Am descoperit acest site zaibar.ro ABSOLUT INTAMPLATOR si m-am bucurat sincer ca exista asa ceva despre Bailesti si pot spune ca imi place foarte mult. Cunosc Bailestiul de cca.50 de ani si stiu cum arata, cum erau oamenii…si fara sa vreau compar cu ce este acum.
    2. Daca AI O PARERE despre ceva, nu inseamna obligatoriu ca faci parte din vreun partid. Oameni buni, REVENITI LA NORMALITATE. Au dreptul SA GANDEASCA SI SA ISI SPUNA PAREREA si cei care nu fac politica :))) Eu in categoria asta sunt si daca urmariti cu atentie ce am scris, observati ca discursul meu era despre ONORABILITATE si CINSTE. Si despre BANI.
    3. E minunat ca se fac lucruri bune pentru oras. Dar daca se fac si cum se fac, e dreptul TUTUROR sa stim cum se fac, cum se cheltuie banii si in ce mod. Si cred ca daca intreb de aici de la Craiova, nu jignesc pe nimeni..sau jignesc???? Nimic nu e GRATIS in viata asta, chiar si Fondurile Europene:)))

  8. Craiovean de Bailesti

    PS. Citit si Dvs. ce gasiti pe internet despre d.Tulitu si ADECPRO. Acum nu or fi toti ziaristii nebuni…

  9. george

    jur ca nu sunt inregimentat politic Si acum ca te-am lasat prostit cu presupunerea ta mai spun ceva ce iar mi te va ridica in cap : tu pe cine lingusesti? asta spune cine esti !

  10. L&L

    Ca sa poti intelege bailesteni trebuie sa fi bailestean,iar in acest moment din randul celor care sunt consilieri nu stiu sa fie careva bailestean.Si sa nu uitam ca locuitori orasului au diferite conduite in functie de cartierul din care provin

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.