Retro: Constructia Intreprinderii de Piese Turnate Bailesti 1975 – Galerie Foto

In aceasta galerie veti gasi imagini surpinse in timpul lucrarilor de constructie a Intreprinderii de Piese Turnate Bailesti, din anul 1975. Odata pusa in functiune Intreprinderea de Piese Turnate, era unic furnizor de carcase pentru motoare electrice si producator de piese din aluminiu si bronz pentru industria electrotehnica.
In 1991, in baza Hotararii de Guvern nr. 116 din 15 februarie, se transforma in societate comerciala pe actiuni si ia numele de SC FONTANEF SA. Dupa cativa ani societatea intra in restructurare conform Hotarari de Guvern nr. 445 din 29 iulie 1994. La scurt timp, intra in lichidare, iar lichidatorul o vinde firmei METAREX din Bucuresti pentru suma de 13 miliarde de lei. Firma bucuresteana a taiat toate utilajele, care au fost carate cu masini inregistrate in judetul Constanta. Pentru ca utilajele au fost taiate si nu dizlocate pentru a fi montate in alta parte, METAREX a cistigat de cel putin doua ori mai mult decit a dat pe fabrica. Pentru ca din FONTANEF nu au mai ramas decit zidurile, cei 1.200 de muncitori care au lucrat aici si-au gasit refugiul in agricultura de subzistenta.

Nota: Imaginile de mai jos sunt proprietatea zaibar.ro. Orice utilizare integrala sau partiala a acestora se poate face numai cu acordul scris obtinut, in prealabil, de la zaibar.ro

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.