Turneul de la Resita – un nou pas spre devenire

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Caras-Severin si Asociatia Judeteana de Sah, au organizat la Resita, in perioada 10 – 11.03.2012, Trofeul Caras-Severin, Editia a II-a, competitie rezervata tuturor copiilor din tara, pana la varsta de 14 ani.
Concursul a fost inregistrat la Federatia Romana de Sah, astfel putandu-se obtine clasificari sportive superioare si ratinguri CIV.

In urma invitatiei primite de catre clubul nostru, C.S.M. Progresul Bailesti, echipa a fost reprezentata de patru tineri sahisti insotiti de antrenorul acestora. Sportivii care au reprezentat municipiul nostru au fost: Neacsu Ovidius (14 ani), Sclipcea Rares (10 ani), Iures Alberto (11 ani) si Calusaru Stefan (13 ani).

Participarea la turneu a fost una numeroasa si selecta, nu mai putin de 40 de tineri sahisti intrecandu-se de-a lungul a sapte runde, in sistem elvetian, in cele doua zile de concurs.

Au participat jucatori de la zece cluburi din intreaga tara: Vados Arad, Muncitorul Resita, Mediator Giarmata Vii, A.S.Giroc, Vulcan Hunedoara, Siciliana Bucuresti, Medicina Timisoara, Viitorul Parda, Talbis Resita si evident C.S.M. Progresul Bailesti.

S-au disputat partide de inalt nivel tehnic si spectacular, cu rasturnari teribile de situatie, toti participantii luptand pana in ultima runda cu ambitie si ardoare, dorind a se situa cat mai sus in clasamentul general.
Reprezentantii nostri, aflandu-se la prima competitie de acest nivel, au avut o comportare meritorie.
Cel mai bun rezultat a fost realizat de sahistul Neacsu Ovidius, cu 4 puncte din 7 posibile, confirmand astfel rezultatele bune din ultimele concursuri; tanarul sahist de la Sc. Gen. Nr. 3 Calusaru Stefan a realizat 3,5 puncte, acestia obtinand si normele necesare acordarii categoriei a treia de clasificare.
Sclipcea Rares a primit diploma pentru fair-play, iar „Premiul Special” a revenit echipei C.S.M. Progresul Bailesti, pentru frumoasa comportare, disciplina, fair-play, ambitia si dorinta de afirmare a tinerilor sai jucatori.

In calitatea mea de profesor al acestor copii, tin sa-i felicit pentru abnegatia si spiritul de lupta de care au dat dovada, recomandandu-le ca pe viitor, sa se pregateasca temeinic in vederea obtinerii unor rezultate superioare.

Constantin Micu

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.