De vorbă cu artistul

Marin Pascu

Luni, 23 aprile 2012, la Bailesti a avut loc dezvelirea basoreliefului cu scena biblică „Sfântul Gheorghe omorând balaurul”, creaţie aparţinând unui artist băileştean, Marin Pascu. Am mers în atelierul lui de creaţie pentru a-i lua un mic interviu.

Reporter Zaibar.ro: Domnule Marin Pascu cine a avut ideea refacerii acestui monument?
Realizarea acestei lucrări se datorează, în mare măsură Consiliului Local Băileşti, personal domnului primar Costel Pistriţu, cel care a iniţiat refacerea acestui monument, simbol al oraşului nostru.

Reporter Zaibar.ro: Cum aţi primit aceasta propunere?
Pentru mine această propunere a fost o mare provocare dar şi o mare responsabilitate şi de aceea azi le mulţumesc tuturor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o!
Astfel, cu ajutorul lui Dumnezeu care m-a înzestrat cu o fărâmă de talent şi cu mult efort, datorită, în special crizei de timp, am reuşit, folosind o bucată din lemn de nuc şi mijloace specifice sculpturii, să scot la iveală scena luptei dintre Sfântul mare mucenic Gheorghe şi balaur.

Reporter Zaibar.ro: Ce credeţi despre felul în care se va încadra acest monument în salba de monumente ale oraşului?
După opinia mea, acest simbol al luptei binelui cu răul se înscrie într-un mod plăcut în suita punctelor de interes cultural din urbea noastră, ele reprezentându-ne pe fiecare dintre noi şi pe toţi băileştenii laolaltă.

Reporter Zaibar.ro: Ce mesaj transmiteţi băileştenilor şi generaţiilor ce vor urma?
De aceea se cuvine să păstrăm monumentele, să le protejăm ca sa fie ca un semn al trecerii noastre prin lume, să rămână moştenire pentru generaţiile viitoare.

Reporter Zaibar.ro: Ne puteţi spune câteva cuvinte despre lucrare, ca şi mesaj artistic?
Vă mărturisesc ca m-am străduit ca prin calitatea execuţiei şi felul în care am abordat detaliile să realizez o lucrare care să constituie un model estetic pentru cei tineri, să mulţumească şi pe cei mai exigenţi cunoscători şi critici de artă dar şi pe dumneavoastră concetăţenii mei, cei care o veţi putea admira zilnic.
Consider că lucrarea vorbeşte de la sine, că prea multe cuvinte din partea mea sunt de prisos şi sunt totodată neputincioase să arate ceea ce exprima ea însăşi.
Vă mulţumesc!

5 Comentarii

  1. Loredana Pascu

    Sunt mandra de ceea ce vad si ma bucur enorm ca in Bailesti au loc astfel de activitati. Sa fie intr-un ceas bun! Multa sanatate tuturor!

  2. Nebunul de Alb

    Frumoasa lucrare, pacat ca la dezvelire, domnul Pascu a fost putin neglijat, cu, sau fara, intentie

  3. altu'

    inca o dovada ca „lucrarea ” a fost de … imagine (si nu a artistului !)

  4. Cristina Udrescu

    FELICITĂRI!
    Doresc să vă spun că mă bucur din tot sufletul pentru fiecare dintre dvs. Cât mai multe lucruri frumoase să se întâmple la Băilești! CRISTINA UDRESCU

  5. Maria Oprea

    Munca depusă de domnul Marin Pascu la basorelieful cu scena biblică „Sfântul Gheorghe omorând balaurul”, e muncă de artist devotat oraşului său, lasă pentru cei ce vor urma o lucrare deosebită şi trebuie să recunoaştem că atelierul artistului nu este dotat cu tot ceea ce este necesar. Mai marii oraşului ar putea să puncteze în planurile lor de viitor şi dotarea unui atelier de sculptură cu tot ce este necesar, copii pasionaţi creşte în fiecare an Băileştiul.Felicitări artistului Marin Pascu .

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.