Lansarea volumului de poezie „Lacrima Mamei” de Maria Oprea

Lacrima mamei - Maria OpreaCasa de Cultură „Amza Pellea” Băilești găzduiește vineri, 15 iunie 2012, începând cu ora 11:00, lansarea volumului de poezie „Lacrima Mamei„, semnat Maria Oprea.

Evenimentul are loc în cadrul festivității prilejute cu ocazia „Anului Caragiale” ce marchează împlinirea a 100 de ani de la dispariția marelui dramaturg și 160 de ani de la nașterea sa.

Cu această ocazie, iubitorii versului clasic sunt invitaţi, cu drag, să răsfoiască paginile unei cărți cu o tematică mereu actuală, inspirată de universul familial și atât de familiar băileștenilor.

Despre volumul „Lacrima Mamei„, Editura Alma, Craiova, 2012, domnul profesor, Valentin Turcu spune: „O lectură atentă a poeziilor d-nei Maria Oprea îl pune pe cititor în faţa unei lirici reflexive autentice, la care se observă delicateţea specific feminină – element cu care autoarea îşi caută în cititor un apropiat căruia îi face confesiuni sincere. D-na Maria Oprea se dovedeşte o sensibilă contemplatoare a naturii şi societăţii actuale şi îşi exteriorizează în versuri trăirile şi emoţiile – stări pe care le comunică cititorului, care, la rândul lui, nu poate rămâne indiferent.

Maria Oprea a publicat numeroase poezii în cinci volume colective ale Cenaclului de poezie şi proză Amprente literare de la Editurile R.B.A. Media Bucureşti – 2010 şi PIM Iaşi – 2011 iar volumul „Lacrima Mamei” reprezintă debutul literar individual al autoarei.

4 Comentarii

  1. Dan Firtzulescu

    Am participat la aceasta manifestare care a fost una reusita, felicitari autoarei acestui volum de poiezie.
    Am citit cateva, versuri frumoase, cuvinte alese, cu mesaj.
    Inca o data felicitari doamnei Maria Oprea, felicitari organizatorilor, in special domnilor Valentin Turcu si Gheorghe Gheorghisan care au facut critica la acest volum de poiezii.
    Voi reveni luni cu o galerie foto, de la acest eveniment.

  2. Loredana

    Am citit si eu cateva poezii,si imi venea sa plang. Acum ma gandesc si eu la mami.. Felicitari doamnei Maria Oprea,si fiicei sale care a indrumat-o.

  3. mitel

    „poezii”,Dane,au,matematica ta !

  4. Loredana

    :))

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.