O nouă confirmare a valorii şahistilor noştri

Echipa de Şah C.S.M. "Progresul" Băileşti

Craiova a găzduit în ziua de 02.06.2012 o nouă ediţie a cupei „MICUL ŞAHIST”, competiţia desfăşurându-se în moderna sala a Şah-Club Oltenia Craiova. La startul turneului au răspuns prezent 63 de tineri şahisti, de la mai multe cluburi sportive: C.S. Tinerii Maeştri, Palatul Copiilor, Universitatea Craiova, Club Sportiv Severin şi nu în ultimul rând C.S.M. „Progresul” Băileşti. Concursul s-a desfăşurat în binecunoscutul sistem open elveţian de-a lungul a şapte runde.

Clubul băileştean a fost reprezentat de 14 sportivi, aceştia având o comportare meritorie, fiind printre remarcaţii turneului. Deşi la aceasta competiţie au participat certe valori ale şahului oltean, numind aici pe tinerele şi talentatele componente ale echipei Universitatea Craiova (Cârlig Andreea şi Clara Ciocan), care cochetează şi cu lotul naţional de junioare, alţi valoroşi juniori ce evoluează în echipa divizionară Şah Oltenia Craiova, mulţi participanţi la recent încheiatele Finale ale Campionatelor Naţionale de la Călimăneşti-Căciulata, Băileştiul a fost din nou la înălţime, şahiştii noştri reuşind partide disputate şi valoroase din punct de vedere tehnico-tactic şi spectacular. Am obţinut nu mai puţin de trei medalii, una de argint (prin sportivul Alecu Firtulescu) şi două de bronz (Bivolan Mădălin şi Pădureanu Bogdan) şi un premiu special prin sportiva Mitu Diana, cu 5 puncte din 7 posibile, ceilalţi jucatori ai noştri obţinand în genere 4 puncte din 7 posibile. În calitatea mea de antrenor al tinerilor şahisti băileşteni doresc să-i felicit în corpore pentru frumoasele şi promiţătoarele rezultate, mulţumind în acelaşi timp directorului clubului prof. Florin Duinea pentru susţinerea din ultimul timp a echipei de şah a municipiului nostru care, iată, reprezinta cu success oraşul Băileşti în acest admirabil şi pretenţios sport al minţii. Sperăm ca şi în viitor, printr-o pregătire susţinuta şi de bună calitate să ne situăm în continuare printre protagoniştii turneelor la care vom participa!

Constantin Micu

2 Comentarii

  1. Din Bailesti

    Felicitari tinerelor talente!

  2. Nebunul de Alb

    Domnule primar, acum ca tot ati fost reales de bailesteni, indreptativa ochi si catre sectia de sah a CSM Progresul Bailesti.
    Acesti copii au avut rezultate remarcabile,sprijiniti-i, va rog, sa poata merge la competitii serioase.
    Sahul este un sport si el, ce este drept nu se adreseaza tuturor, nu este asa de popular ca handbalul, fotbalul, luptele sau majoretele dar ca sa fii sahist trebuie sa fii un om special. asa cred eu, ei nu sunt mai prejos decat ceilalti, ba dimpotriva.
    Succes in noul mandat si, repet, aveti grija si de sahisti

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.