La casa lu’ Nea Mărin – Galerie Foto

A 2-a zi a Sărbătorii Zaibărului şi a Prazului, a debutat cu vizita „La casa lu’ Nea Mărin”, unde un sobor de preoţi a sfinţit şi slobozit zaibărul care a fost ulterior transportat cu trăsurile în centrul oraşului unde a fost oferit spre degustare. De asemenea, s-a organizat şi concursul „Cel mai bun zaibar”, devenit deja o tradiţie. Voi reveni şi cu o galerie foto de la acest concurs precum şi cu lista câştigătorilor.

5 Comentarii

  1. Vasile

    Ce epic stă Memfi în poza nr.10

  2. Vasile

    Putina şi stroşitoare ce apar în poza nr.49 sunt improvizate de la gunoi, ceea ce denotă indiferenţă şi kitsch. La fel şi lumânările şi toate plasticele de la poza lui Amza Pellea.
    Dar la modul general a petrecerea a fost reuşită.

  3. Vasile

    În poza nr.13 apare în stânga popilor o ţâşnitoare sau ce mai e şi tâmpenia aia.
    Avea Amza Pellea aşa ceva în curte??
    Cât o fi costat??
    Are mai mult prost gust decât boul care a gândit-o!

  4. Lorian

    Să vă povestesc cum s-a întâmplat cu curcanul (Bismarck). Datorită faptului că erau rude apropiate Amza a fost naș de cununie unchiului meu Pelea Nicolae, fiul lui Fane Pelea. Eu sunt nepotul lui Fane Pelea fiul cel mare al fiicei lui Veronica. Curcanul trebuia să fie transportat viu de la Băilești la București și dus nașului(Amza) ca plocon. Sarcina de a avea grijă de geanta (nu era paporniță) în care se afla curcanul mi-a revenit mie. Bunicul meu mi-a spus că nu este legal să transportăm curcanul așa și că nu trebuie să vadă conductorul de tren ce am eu în geantă, dar eu copil fiind (10-11 ani) am pus geanta pe măsuța de la geam, iar curcanul a scos capul din geantă pe la fermoar. (Era o geantă albastră cu fermoar și curea pe mijloc.) Trenul staționa încă în gara Băilești și conductorul a venit și a bătut în geamul compartimentului făcând semne că a văzut curcanul. Nu s-a mai întâmplat nimic până la București (conductorul era prieten cu bunicul meu), dar bunicul i-a povestit lui Amza situația creată de mine la Băilești. Amza a spus că o să facă din asta o glumă bună și așa a și fost. Vă doresc sănătate și numai bine! Lorian Săceanu

  5. ioan

    Castiga ajutand – aleatoriu la tema d-voastra ,dar de interes pentru toti

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.