Recomfirmări ale şahiştilor băileşteni

Motto:
„Şahul este piatra de încercare a intelegentei umane” – Goethe

Campionatul Judeţean de şah, dotat cu „Cupa Sah Oltenia”, s-a desfăşurat pe 18.05.2013 la Craiova.
Au fost invitaţi să participe reprezentanţi de la mai multe cluburi printre care mentionez: C.S.M. Craiova, „Universitatea” Craiova, „Palatul Copiilor”, „Tinerii Maeştri” Craiova şi nu în ultimul rând C.S.M. „Progresul Băileşti”. Astfel, la startul competiţiei s-au aliniat 26 de şahişti cu vârste cuprinse între 8-18 ani. Lotul nostru a fost alcătuit din 7 sportivi şahişti, concursul desfăşurându-se în sistem open elveţian, de-a lungul a nouă runde, la şah blitz. Partidele au fost foarte animate, cu multe răsturnari de situaţie şi de bun nivel tehnico-tactic, favoriţii competiţiei fiind cei doi multiplii campioni naţionali, cu rezultate remarcabile la Campionatele Europene şi Mondiale, numind aici pe candidaţii de maestru: Bida Eugen şi Gavrilescu David. Printre competitori s-au aflat şi alţi şahisti cu rezultate bune la Campionatele Naţionale de Copii şi Juniori, în anul 2013.
Şahistii băileşteni au avut, pe ansamblu, o evoluţie meritorie, reuşind prin ambiţie şi în urma unei pregătiri teoretice şi strategice susţinute, să se situeze în partea superioară a clasamentului.
Talentata şahista Mitu Diana şi-a adjudecat un preţios loc doi în clasamentul feminin, Neacşu Ioan-Ovidius s-a clasat pe locul şase în clasamentul general, alţi trei jucători ai noştri, Iures Alberto, Pădureanu Bogdan şi Căluşaru Ştefan obţinând menţiuni.
Trebuie evidenţiată participarea lui Neacşu Ovidius la „Turneul Celor Trei Cai” desfăşurat la Bucureşti unde, depăşind aşteptările, a terminat neânvins cu şase puncte din şapte posibile, obţinând locul al doilea.
Nu cu mult timp în urmă, a avut loc la Drobeta Turnu-Severin, Campionatul Naţional de şah al Poliţiştilor Locali, etapa regională unde au fost prezenţi poliţişti locali, jucători de şah, campioni ai judeţelor Timiş, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Dolj, judeţul nostru fiind reprezentat de către concitadinul nostru Mitu Ion, angajat al Poliţiei Locale Craiova. Acesta provine dintr-o familie de pasionaţi ai „sportului minţii”, amintind aici pe Mitu Denizia care a evoluat cu succes la mai multe concursuri judeţene şi naţionale, Mitu Ileana care a făcut parte din echipa „Electrometalurgistul” Băileşti, multiplă campioană judeţeană, iar acum Mitu Diana, fiica acestuia, componentă de bază a echipei C.S.M. „Progresul” Băileşti.
Talentatul sportiv Mitu Ion care la rândul său a reprezentat oraşul nostru la multe turnee, printr-o bună cunoaştere a jocului, seriozitate şi devotament, a reuşit obţinerea medaliei de argint la Campionatul Naţional de Şah de la Drobeta Turnu-Severin, faza zonală.

Felicitări tuturor acestor şahişti care fac cinste municipiului Băileşti şi la cat mai multe performanţe.

Constantin Micu

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.