Sărbătoarea Zaibărului şi a Prazului, Ediţia a VI-a – Programul manifestărilor

Sarbatoarea Zaibarului 2013Primăria Municipiului Băileşti şi Casa de Cultură „Amza Pellea” organizează în perioada 19-20 octombrie 2013, ediţia a VI-a a Sărbătorii Zaibarului şi a Prazului.
Sărbătoarea se va desfăşura pe parcursul a două zile, după următorul program:

Sâmbătă, 19.10.2013

  • ora 09:00 – Instalarea standurilor producătorilor de vinuri şi produse tradiţionale – Locaţie str. Revoluţiei;
  • ora 16:00 – Carul alegoric în care se află tineri îmbrăcaţi în costume populare şi un taraf de lăutari, vor merge pe străzile oraşului pentru a da de veste locuitorilor să se pregătească pentru concursul de zaibăr;
  • ora 17:00 – Spectacol de muzică pentru tinetret susţinut de Oana Radu, No Antidote, Chris-K, Bogdan Grosu, Emanuel.

Duminică, 20.10.2013

  • ora 09:00 – Organizarea Târgului Toamnei;
  • ora 10:00 – Sfinţirea zaibărului la Casa Memorială Amza Pellea. Plecarea alaiului care va însoţi carul alegoric în care se află butoiul cu zaibăr si deplasarea în Piaţa Civică unde va aveal loc concursul de zaibăr şi va mai fi premiat cel mai frumos stand cu produse tradiţionale.
  • ora 11:00 – spectacol susţinut de ansamblurile folclorice din Băbeni (Vâlcea), Zărneşti (Braşov), Băileşti, Topoloveni (Argeş), Leu, Dioşti, Maglavit, Rast. În timpul desfăşurării spectacolului vor fi anunţaţi şi premiaţi câştigătorii concursurilor sus menţionate.

1 comentariu

  1. vasilică

    O editie extraordinara cu participarea unor prestigioase ansambluri din tara; PIATRA CRAIULUI – ZARNESTI, BRASOV ; CIULEANDRA -TOPOLOVENI ARGES ; BRIULETUL – TURCENI GORJ DOR- BABENI VILCEA FLORI DE MAR – CURTISOARA OLT ; FLORICICA TEIULUI DIOSTI, DUNAREANA RAST SI ANSAMBLUL CASEI DE CULTURA „AMZA PELLEA” BAILESTI „BOBOCICA”. O SA FIE SI TIMPUL FRUMOS!

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.