Balul Comunitar, „Băileşteanul anului” – Prima ediţie

bal-comunitarSub genericul „Reabilitare bazată pe comunitate”, Primăria Municipiului Băileşti în parteneriat cu Asociaţia Langdon Down Oltenia – Centrul Educaţional Teodora, organizează în data de 17 decembrie 2013, ora 13.00, la Restaurantul Zeryllo’s din Băileşti, prima ediţie a Balului Comunitar: „Băileşteanul anului”.

Sub egida anului 2013: „Anul european al cetăţeanului”, manifestarea promovează importanţa educaţiei de calitate pentru toţi, încurajează dezvoltarea armonioasă, echilibrată şi durabilă a tuturor cetăţenilor şi premiază 10 entităţi private şi de stat care s-au remarcat pe parcursul anului 2013 în procesul de dezvoltare economică, socială şi educaţională a municipiului Băileşti.

Distincţiile se bazează pe experienţele acumulate de Primăria Municipiului Băileşti în anul 2013, în cointeresarea membrilor comunităţii în analiza nevoilor reale de dezvoltare comunitară şi implicarea lor în procesul de participare, consultare şi decizie la nivel local.

Centrul Educaţional Teodora împreună cu 6 instituţii de învăţământ din localitate vor aduce în atenţia publică 7 cazuri de elevi cu diverse capacităţi de învăţare, care merită să fie sprijiniţi de comunitatea în care trăiesc.

100 de copii şi tineri cu abilităţi diverse vor încălzi atmosfera cu talentul lor şi vor face să vibreze în inima publicului frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

Participanţii care vor rezona cu cele prezentate vor decide cum vor sprijini cazurile evidenţiate.

Organizatorii vor încerca să dezvolte cetăţenia activă şi să responsabilizeze membrii comunităţii locale, în vederea construirii Băileştiului anului 2020, plecând de la cerinţele şi nevoile populaţiei rezidente în municipiu şi lansând o provocare pentru toţi cei care, prin realizările lor sociale în comunitate, vor înlătura în anul 2014 barierele impuse de societate şi vor schimba mentalităţi locale.

Sub egida anului 2014 „Anul pentru reconcilierea muncii şi a vieţii de familie”, aceste persoane vor deveni prin acţiunile lor un model de urmat pentru ceilalţi.

1 comentariu

  1. ION Dumitru

    Felicitari pentru aceasta initiativa!
    Ma faceti sa ma simt mindru de obârșia mea de BĂILEȘTEAN!

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.