Olimpicii băileşteni şi profesorii care i-au pregătit, scutiţi de taxe şi impozite

performanta+educatiePrimăria municipiului Băileşti a luat decizia de a scuti de taxe şi impozite familiile olimpicilor cât şi profesorii care i-au pregătit pentru a stimula performanţa în educaţie.

În şedinţa de Consiliu Local, de la sfârşitul lunii februarie aleşii municipiului Băileşti au votat în unanimitate un proiect de hotărâre prin care familiile olimpicilor cât şi profesorii care i-au pregătit să fie scutite de taxe şi impozite. Astfel Consiliul Local va acorda, în anul 2014, scutiri la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, de la adresa de domiciliu, urmatoarelor categorii de persoane:

  • persoanele fizice care au în întreţinere un elev, care în unul din ultimii 5 ani, anteriori anului fiscal curent, a obţinut premii la faza naţională sau internaţională a unei olimpiade;
  • persoanele fizice – profesori, învăţători, care în unul din ultimii 5 ani, anteriori anului fiscal curent, au pegătit elevi, care au obţinut premii la faza naţională sau internaţională a unei olimpiade;

Motivul pentru care s-a luat această decizie este de a recompensa olimpicii dar şi de a-i stimula pe ceilalţi. „Trebuie să îi recompensăm pentru efortul lor. Atât pe ei cât şi pe părinţii care se străduie să le ofere cele mai bune condiţii pentru perforamnţă. Este o metodă de a promova valoarea. Să nu-i uităm nici pe profesorii care şi-au pus amprenta asupra acestor copii”, susţine primarul municipiului Băileşti Costel Pistriţu.
Ideea este împărtăşită şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean care laudă acestă iniţiativă.

1 comentariu

  1. Lorian

    Felicitări pentru inițiativă! Un ajutor material este oricând binevenit și dă valoare muncii intelectuale a celor implicați. C. Negruzzi scria: „Amare sunt rădăcinile învățăturii, dar dulci sunt poamele ei.”
    Au depus efort și pasiune în munca lor, deci merită un premiu.
    „Ai învins – continuă. N-ai învins – continuă!”

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.