Sărbătoarea Zaibărului şi a Prazului 2014 – Concursul ‘Cel Mai Bun Zaibăr’

În ultima zi a Sărbătorii Zaibărului şi a Prazului, ajunsă anul acesta la ediţia a VII-a, a fost organizat deja consacratul concurs „Cel mai bun zaibar„. Cum producţia de zaibăr de anul acesta a fost foarte slabă nici numărul concurenţilor nu a fost foarte prea mare. După ce zaibărul a fost sfinţit la Casa Memoriala „Amza Pellea”, alaiul s-a îndreptat către Piaţa Civică unde s-a desfăşurat concursul.

Misiunea cea grea a căzut pe umerii celor cinci jurați, care au avut de degustat zeci de probe de zaibăr. Venus Cocoloiu, Oprică Iureș, Viorel Gruia, Ștefan Grigorie, Costel Ignat, Dana Amza au primit, rând pe rând, licoarea lui Bachus, dregându-se după fiecare degustare cu felii subțiri de măr sau pâine. Fiecare sticlă a fost numerotată pentru a dispărea orice suspiciune. Câștigătorii din acest an sunt: Ion Aurel – locul I și 500 de lei, locul doi – Marius Samoilă – 300 de lei, locul trei – Ion Sălceanu – 200 de lei.

2 Comentarii

  1. stan

    sa nu spuneti ca cel din plan secund in foto nr. 17 este domnu’ Turcu vorbind la mobil !

  2. Cristi

    De trei zile ascult seara pasaje cu nea Marin. Zaibar nu am baut niciodata? Se vinde asa ceva in tara? Si daca nu, de ce? 🙂

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.