Băileşti Airshow 2015 – Zbor deasupra Băileştiului – Video

Sub acest generic, în zilele de 17 si 18 aprilie au avut loc evenimente dedicate pilotului băileștean Petre Ivanovici, care, la data de 5 aprilie 2015, ar fi împlinit 117 ani.
Astfel, vineri 17 aprilie, s-a vernisat o expoziţie de machete de avioane prezentată de Casa de Cultură „Amza Pellea” la care au participat multe persoane de diferite categorii sociale. După vernisaj, la care a fost prezent și primarul municipiului, domnul Costel Pistrițu, a avut loc o demonstrație de aeromodele și drone, prezentate de domnii Dan Andriţoiu, Horia Florin şi Cristian Anghel, care a făcut deliciul celor prezenți, dar mai ales al copiilor.

Această manifestare a fost realizată în parteneriat cu Radio Oltenia Craiova, moderată de d-na Andrada Cojocaru, soția pilotului Nelu Cojocaru, cel care a zburat la mitingul aviatic din 2012 și care, din păcate, și-a pierdut viața într-un accident, (s-a prăbușit cu avionul la scurt timp după miting).

Sâmbătă 18 aprilie, Primăria Băilești și Casa de Cultură „Amza Pellea”, în colaborare cu Aeroclubul Român, au organizat un miting aviatic, ajuns la cea de a V-a ediție. La ora 10:00 avioanele au început să survoleze orașul, iar după câteva raiduri au aterizat la Cilieni.

1 comentariu

  1. raresm

    Curiozitate: Drona era echipata cu GOpro sau avea camera integrata?

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.