Trecute, fix – Invitat părintele Ciprian Catană

Biserica Ortodoxă Română prăznuiește anul acesta, pe data de 21 mai, Înălțarea Domnului. La patruzeci de zile de la Sfintele Paști, Domnul Iisus Hristos s-a arătat Apostolilor săi, întărind astfel mesajul creștin.

Statul a considerat că fiecare român care a luptat pentru apărarea gliei strămoșești este un erou și merită o zi distinctă în care să fie onorat cum se cuvine, atât de oficialități, cât și de Biserică. De aceea, s-a decis ca aceeași zi, în care este sărbătorită Înălțarea, să fie decretată Ziua Eroilor.
Anul acesta, la aceeași dată, sunt cinstiți doi dintre Sfinții bisericii, Împăratul Constantin cel Mare și mama sa, Împărăteasa Elena. Faptele lor au contribuit la transformarea creștinismului într-o religie oficială a Imperiului Roman, la consolidarea și răspândirea acestuia.

L-am vizitat pe părintele Ciprian Catană la Biserica „Sfântul Nicolae”, acolo unde slujește, cu scopul de a-l ruga să ne vorbească despre semnificația celor amintite anterior, de a ne împărtăși din taine, mai mult, sau mai puțin știute.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.