Pentru ca suntem in perioada Sarbatorilor de Iarna si toata lumea este satula de fripturi, carnati si preparate din porc, va propun o reteta autentic olteneasca de Ciorba de praz care o sa va lecuiasca de toate greturile 🙂
Ingrediente:
- 2 fire de praz;
- 3 cepe;
- 5 – 6 cartofi;
- 2 morcovi;
- 50 g orez;
- bulion dupa gust;
- 2 litrii zeama de varza;
- condimente (cimbru, sare, patrunjel).
Mod de preparare:
Se toaca ceapa si morcovii cubulete si parazul rondele.
Se pun la calit cu ulei si apa.
Dupa ce s-au calit se adauga cartofii, orezul, zeama de varza si apa si se lasa la fiert. Cand sunt fierte se adauga bulion si se mai lasa la fiert. Cand este gata se adauga condimentele.
Se serveste calda alaturi de un pahar de ZAIBAR.
Pofta Buna!
buna!buna! foarte buna ciorba de praz, mai ales daca mai invita la o ciorba
E buna si sanatoasa, te simti ca la mama acasa, fiindca e foarte gustosa si nu este deloc grasa! Va recomand s-o gatiti si o sa fiti fericiti. Merge chiar si fara vin si are un gust divin, scade si colesterolul si usureza tot omul, ma refer la kilograme si nicidecum la parale. C-un ardei iute s-o tuica o sa ziceti ce-o fi muica…?! Sper s-o gatiti fiecare si va urez POFTA MARE!!!