Fiindca suntem in perioada sarbatorilor de iarna va propun o reteta „ca la mama acasa” de rulada de porc cu ciuperci.
Ingrediente:
- 1,5-2 kg pulpa de porc;
- sorici;
- 500g ciuperci;
- 200g ficat de pui;
- 1 ou;
- 2-3 cepe mari;
- oregano;
- busuioc;
- maghiran;
- sare;
- piper.
Se bate carnea ca in imaginea de mai jos:
Se taie si se calesc ciupercile impreuna cu ceapa. Se strecoara de ulei si se amesteca cu un ou. Adaugam apoi condimentele (oregano, busuioc, maghiran, sare, piper) si amestecam toata compozitia.
Se asaza soriciul peste carnea batuta.
Se adauga acum umplutura.
Se ruleaza.
Se fixeaza cu scobitori si se aseaza in tava in care s-a adaugat ulei, apa.
Se introduce tava la cuptor. Din cand in cand se mai stropeste cu apa din tava.
Dupa apoximativ 1 ora se scoate de la cuptor.
Se scoate pe un platou si se elimina scobitorile.
Se taie rondele si se serveste calda cu sos de mustar.
Se seveste obligatoriu cu un zaibar de Bailesti.
POFTA MARE! 😀