Tiramisu este un desert traditional italian care nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin aspectul deosebit. Cei care nu savureaza cu placere deserturile foarte dulci vor fi in mod sigur incantati de Tiramisu.
Ingrediente:
- 6 oua;
- 1 pachet mare de piscoturi Savoiardi;
- 400 g zahar pudra cu aroma de vanilie;
- 2 cutii (500g) de Mascarpone;
- 500 g de frisca;
- 800 ml cafea tare
- esenta de rom sau whiskey;
- cacao pentru ornat
Mod de preparare:
Se prepara cafeaua si se lasa la racit.
Se separa galbenusurile de albusuri si se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra.
Se adauga apoi si Mascarponele peste galbenusurile batute cu zaharul.
Se bate smantana pana se obtine o frisca destul de consistenta.
Se amesteca frisca cu compozitia obtinuta din galbenusuri, zahar pudra si Mascarpone.
Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Intr-un vas de sticla se adauga un rand de crema.
Piscoturile se inmoaie in cafeaua aproape rece in care s-a adaugat esenta de rom sau wisky-ul.
Piscoturile inmuiate in cafea se adauga in vas, peste crema asezata anterior.
Se acopera iar cu un strat de crema, si se repeta pasii pana punem 2 randuri de piscoturi.
Se presara la final cacao.
Se pune la rece in jur de 10-12 ore dupa care este numai bun de servit.
POFTA BUNA
Adi ma omori cu retetele astea ale tale. ^:)^
🙂
arta si caligrafie!!!
Arta si caligrafie, dar in primul rand meserie 🙂
super tare
o sa incerc la ziua fiului meu
acuma ma duc la magazin , sa-mi cumpar cemi trebuie
Super Tare
mmm … arata atat de bine si imi inchipui cat de gustos trebuie sa fie. Multzumesc Lucia ptr idee, eu nu puneam smantana la crema, dar data viitoare sigur o sa pun.
nu stiu cine a facut-o ,dar din punctul meu de vedere DANIELA TONEA face cele mai bune prajituri din BAILESTI, a facut tortul la nunta noastra SI A FOST DEEEELICIOS. MULTUMIM DANIELA!
Ela, asta pentru ca nu ai mancat prajituri facute de mine.
Tocmai ce-am incercat si eu reteta… De-abia astept sa gust maine 🙂 si sa ma laud la servici cu realizarile mele culinare…
Si… 11 ani mai tarziu, in Olanda, eu inca fac tiramisu dupa reteta ta 🙂 Cred ca se poate spune ca a trecut testul timpului cu bine.