Oraşul Bechet a fost zilele acestea gazda Sărbătorii Vinului. Ospăţul se făcu numai cu bucate tradiţionale româneşti şi bulgăreşti, pregătite după reţete bătrâneşti.
De la saramură oltenească, până la iuţică bulgărească, găseai pe mesele întinse în parcul din Bechet. Nelipsitele sarmale, învelite în foi de viţă sau de varză, au umplut castroane de lut încăpătoare, iar pe lângă ele aşezaseră gospodinele câte o mămăligă, asmă şi turte copate-n ceaun.
Fiind vorba de o sărbătoare a vinului baileştenii nu aveau cum să lipsească pentru a se mândrii cu Zaibărul de Băileşti. Pe lângă „licoarea magică” care a fost la mare cătare, băileştenii au mai pus pe masă doar bucate pregătite de bărbaţi: sarmale de post, tocană de oaie, iahnie, brânză veche şi sărată că să meargă zaibărul.