Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua,
- 10 linguri zahar,
- 10 linguri ulei,
- 10 linguri lapte,
- 12 linguri faina ,
- 1 praf de copt ,
Pentru umplutura:
- 1 kg mere(sau cate doriti)
Se separa galbenusurile de albus.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se spumeaza.
Se pune uleiul ca la maioneza,amestecand cu lingura de lemn.
Se adauga laptele.
Apoi se pune si faina in care in prealabil am amestecat praful de copt.
Intr-o tava tapetata cu faina, punem aluatul si dam la cuptor cam 15 minute. Trebuie copt decat pe jumatate.
Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust.
Scoatem blatul si punem merele deasupra.
Batem albusul spuma cu 8 linguri de zahar.
Il punem deasupra merelor.
Intindem cat de uniform se poate.
Apoi se introduce din nou in cuptor, pana se rumeneste albusul deasupra.
Asa arata o sectiune.
Pofta buna!