Temeinicia si corectitudinea proiectelor au fost apreciate corespunzator si ele au fost aprobate, cererile de finantare, chiar inaintea unor municipii-resedinta de judet, ceea ce pentru Bailesti nu poate fi decat un prilej de mandrie legitima.
Cele trei proiecte fac parte din „Planul Integrat de Dezvoltare Urbana” (PIDU), depus de Municipiul Bailesti in cadrul domeniului major de interventie 1.i. Planuri integrate de dezvoltare urbana, sub-domeniul Centre urbane.
Cele trei contracte sunt:
1. Modernizarea strazilor, trotuarelor si infiintarea de parcari auto in Municipiul Bailesti
2. Sistem de supraveghere urban, in Municipiul Bailesti
3. Modernizare si extindere a Parcului Tineretului in Municipiu Bailesti
Evenimentul semnarii contractelor s-a derulat joi 25 noiembrie la Primaria Municipiului Craiova, la ora 15,00.
Sala „Nicolae Romanescu” a fost arhiplina, simpli participanti din Bailesti si Craiova, publicisti, fotoreporteri, cameramani, personalitati oficiale ale municipiului Craiova, ale judetului, d-l prefect Eugen Georgescu, d-l Eug. Calinoiu – directorul D.F.P. Dolj si d-l Costel Pistritu – primarul Municipiului Bailesti.
Pe un ecran au fost proiectate pentru numeroasa asistenta continuturile contractelor, asociate cu imagini din Bailestiul actual.
Oficiul de gazda a fost indeplinit de D-l Marinica Dinca, primarul interimar al Craiovei, care s-a referit la importanta evenimentului pentru perspectivele Municipiului Bailesti.
In interventia D-Sale, D-na Marilena Bogheru, Directorul ADR SV Oltenia a subliniat, de asemenea, rolul benefic al acestor contracte pentru urbanizarea si modernizarea Municipiului Bailesti.
Vadit emotionat, D-l primar Costel Pistritu a tinut sa insiste asupra incununarii cu succes a demersurilor intreprinse pentru fundamentarea proiectelor si a transmis tuturor factorilor implicati in aceasta reusita, respectiv Prefectura Dolj si ADR SV Oltenia, multumirile sincere si legitime ale Comunitatii bailestene.
Oricum, toate luarile de cuvant, intr-o incapere care a strans un veac de istorie, destinul a facut sa se evidentieze importanta celor trei contracte pentru o localitate reprezentativa pe harta judetului. A impresionat coplesitor atasamentul vorbitorilor fata de emanciparea Bailestiului ceea ce reliefeaza inca o data Solidaritatea olteneasca.
Informam pe cititorii www.zaibar.ro asupra costurilor implementarii acestor proiecte:
Primul e in valoare totala de 9.098.343,38 euro, din care 7.206.058,24 euro reprezinta finantare nerambursabila
Al II-lea e in valoare totala de 1.027.345,76 euro, din care 813.761,13 euro finantare nerambursabila
Al II-lea are o valoare totala de 308.234,22 euro, din care 233.927,20 euro finantare nerambursabila.
Valentin Turcu
Ma bucur pentru aceasta reusita! Felicitari domnule Pistritu!
Felicitari! Acum… va doresc o implementare fara probleme a proiectelor! In alta ordine de idei, incercati sa aveti in vedere si Balasanul pentru ca este tot al nostru! Poate ca o refacere a stadionului si a micutei sali de sport in care ne consumam energiile jucand fotbal, invatand sah, tenis de masa sau organizand mici discoteci ar putea fi un bun inceput! Copii Balasanului ar trebui sa aiba o alternativa la consumul de zaibar sau la spirtoasele de la MAT! Zaibarul poate fi o emblema a Bailestiului dar …nu mai mult decat atat! Ma bucur ca ati scos in evidenta numele unui mare si merituos vlastar al Bailestiului, respectiv,regretatul rector al universitatii Eftimie Murgu din Resita, STEFAN ANGHEL, om de excelenta calitate intelectuala si morala! Ca fost student si…. mai mult decat atat, cunoscut al acestuia, ma bucur sa vad ca una din scolile Bailestiului ii poarta numele! Imi amintesc cu nostalgie si respect de alti dascali exceptionali pe care i-am avut la scoala din Balasan, dascali pe care-i salut cu mare respect, respectiv proful de Limba Romana, Stefan GHEORGHISAN si cel de matemeatica, Mihai GABROVEANU! Mult respect, de asemenea, pentru nea Mihai BADESCU, antrenorul de lupte care ne-a invatat sa lupta si respectul, atat pe saltea cat si…IN VIATA!