Soricei – Reteta pentru copii … si nu numai

Va propun o reteta care va fi in mod sigur pe placul copiilor dumneavoastra. Reteta nu este foarte complicata si credeti-ma merita incercata!


Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de unt
  • o jumatate de cana de lapte
  • o jumatate de cana de cascaval ras (sau branza daca nu aveti cascaval)
  • sare si piper

Pentru decorat:

  • 4 rosii Cherry
  • 4 ridichi
  • stafide
  • ceapa verde, usturoi

Mod de preparare:

  1. Se spala cartofii si se sterg de apa. Se inteapa coaja de deasupra cu o furculita, se pun in tava si se ung cu ulei. Se coc pana se inmoaie.
  2. Se taie capace in cartofi si se scobeste atent interiorul cartofilor cu o lingura (astfel incat coaja sa ramana intreaga).
  3. Se amesteca miezul cartofilor cu unt si lapte si cu ¾ din cantitatea de cascaval ras, sare si piper.
  4. Cu acest amestec umplem cojile de cartofi. Restul de cascaval se presara pe cartofi.
  5. Se baga din nou la cuptor si se lasa cateva minute, pana cand cartofii devin aurii.
  6. Se aleg rosii cherry mici (pentru nas), se taie si se fixeaza intr-o scobitoare impreuna cu firele de usturoi taiate (mustatile). Scobitoarea se infige apoi in cartof. Ridichile (urechile) se taie in doua si se pun simetric pe cartof (in gauri facute cu varful cutitului), apoi se pun stafidele (ochii). O bucata de ceapa verde se pune in partea opusa a cartofului (coada).

Pofta buna!

P.S. : Atentie la cei mici! Inainte de a manca, trebuie scoasa scobitoarea ce sustine „nasul”.

4 Comentarii

  1. Anabela

    Pot sa va spun cu mana pe inima ca sunt foarte buni; sa-ti lingi degetele nu alta, si sa mai ceri o portie, si inca una, si inca una … Maestrul bucatar este cel ce poate controla procesul si este cel ce decide momentul in care cartofii sunt extrasi de la cuptor – daca ii tine prea mult se ard, iar daca ii tine prea putin raman cruzi.
    Ospatul se poate continua cu o jumbo shaworma!!

  2. admin

    Jumbo shaworma nu este indicata pentru copii deoarece e considerata fast-food.
    Pentru cei mari „soriceii” merg cu un pahar de zaibar.

  3. unionistul

    dupa cum vad in poze imi laa gura apa. as manca o haraba intreaga de „shoricei” si as bea si o cana cu zaibar!!!!!!!!!!!
    celui care a pus reteta ii urez sanatate multa!!!!!
    am si luat deja reteta!!!!!!!!!!!!!!

  4. Amelia

    Reteta a facut furori si printre cunostintele mele :))

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.